Vienas iš labiausiai paplitusių pusryčių patiekalų yra kiaušinienė. Visada galime tai pamatyti filmuose ir serialuose. Paprastai veikėjai ruošia tipišką keptą kiaušinį be jokių smulkmenų. Tačiau iš tikrųjų gana sunku nuolat valgyti tą pačią kiaušinienę.
Dabar šį patiekalą lengva paįvairinti. Į kiaušinienę pakanka įdėti daržovių, mėsos, dešrelių ir sūrio. Taip kiaušinienė bus sodresnė ir skanesnė. Pasaulyje yra daugiau nei 5000 kiaušinienės receptų. Kiekviena šalis turi savo tradicinių kiaušinių pusryčių receptą.
Mes jums pasakysime, kaip iš kiaušinienės pasigaminti neįprastus pusryčius.
Ingredientai kiaušinienei:
Kiaušinis – 2 vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
Augalinis aliejus – 20 ml;
Tortilija – vnt.;
Sūris – 20 g;
Virtos dešros;
Pomidorai;
Sviestas – 10 g.
Kepkite kiaušinienę:
Dubenyje išplakame kiaušinius su druska, pagal skonį įberiame maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir lygiu sluoksniu užpilkite kiaušinių mišinį ant paviršiaus. Leiskite kiaušiniams „sustis” keptuvėje.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pomidorą ir virtą dešrą supjaustykite plonais griežinėliais. Ant plaktos kiaušinienės uždėkite tortiliją ir uždenkite dangčiu.
Naudodami dangtį, apverskite kiaušininį blyną su tortilija taip, kad tortilija gulėtų ant keptuvės dugno.
Ant kiaušininio blyno sluoksnio, tiksliau, pusę jo užberkite tarkuoto sūrio ir išdėliokite dešros ir pomidoro griežinėlius.
Uždenkite įdarą antrąja tortilijos ir kiaušininio blyno dalimi.
Tortiliją patepkite sviestu ir apverskite į kitą pusę. Panašiai aptepkite keptą kiaušinio pusę.
Dėl to sočiai pusryčiaujame dviese. Šioje kiaušinienėje yra daug kalorijų, tačiau jos nepaliks alkanos atėjus pietums.