Tingus, bet toks skanus – traškus ir minkštas. Pyragėliai keptuvėje be tešlos minkymo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ar girdėjote apie armėnišką duoną? Žinoma, tai paprastas lavašas. Jis pateikiamas kaip plonas paplotėlis, pagamintas iš kvietinių miltų. Lavašas skonis kaip nerauginta balta duona.

Armėnijoje yra vienas mitas, pasakojantis apie lavašo kilmę. Vieną dieną Aramo karalius buvo paimtas į nelaisvę. Jis turėjo ištverti 10 dienų be duonos, o 11 dieną buvo šaudymas iš lanko. Kad nebūtų alkanas, Aramas sugalvojo savo seilininyje paslėpti pita duoną. Kiekvieną dieną jie atnešdavo jam naują. Taigi karalius ištvėrė 10 dienų ir nugalėjo Austrijos karalių. Po to šalyje pradėta valgyti ploną duoną.

Pabandykime pagaminti lavašo pyragus. Tai leis jums nereikalauti daug laiko ir pastangų minkant tešlą. Gaminimui naudosime įprastą keptuvę.

Ingridientai:

500 g kopūstų;
1 svogūnas;
1 morkos;
5 kiaušinių;
Pita;
1 valgomasis šaukštas grietinės;
Daržovių aliejus;
Druska pipirai.
Paruošimas:

Pirmiausia paruošime visus ingredientus. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Taip pat reikės susmulkinti 500 gramų kopūstų.

Dabar į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūnus, morkas ir kopūstus. Nustatykite vidutinę ugnį ir troškinkite, kol baigsis. Tada įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Sumaišykite ingredientus ir išjunkite ugnį. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Išvirkite tris vištienos kiaušinius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su atvėsusiais keptais kopūstais.

Paimkite pita duoną, perlenkite per pusę ir supjaustykite. Iš vieno sluoksnio gauname du pyragėlius. Ant vienos pitos duonos pusės uždėkite nedidelį kiekį įdaro, užtenka dviejų šaukštų.

Užlenkite kraštus iš visų pusių ir susukite į plokščią vyniotinį.

Norėdami kepti, turime sulaužyti du vištienos kiaušinius į lėkštę. Įdėkite vieną šaukštą grietinės, taip pat pagal skonį druskos ir pipirų. Viską išmaišykite šakute.

Pyragą panardinkite į mišinį ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

Pyragai paruošti! Jie yra glotnūs, traškūs, skanūs ir lengvai paruošiami.

Būtinai išbandykite tai savo virtuvėje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.