Vienas iš paprasčiausių aromatingų ir purių kefyro pyragėlių, įdarytų kiaušiniais ir žolelėmis, receptų. Gaminimas neužima daug laiko, todėl patiekalą galima išplakti prieš atvykstant svečiams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 400 ml;
vanduo, 50 ml;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukraus ir druskos po 1 arbatinį šaukštelį;
miltai, 350 g;
soda, 0,5 šaukštelio;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
virti kiaušiniai, 4 vnt;
žalieji svogūnai ir krapai krūvoje.
Virimo procesas
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, supjaustykite mažais kubeliais arba trimis stambia tarka.
Supjaustykite žalumynus ir žaliuosius svogūnus.
Paimkite riebų kefyrą, sumaišykite su vandeniu ir pašildykite iki 50 laipsnių.
Patarimas: kefyras gali pradėti šiek tiek stingti, viskas gerai, taip ir turi būti.
Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi šluotele.
Sumaišykite abi mases, išmaišykite ir suberkite persijotus miltus, suberkite sodą.
Sudėkite svogūną ir kiaušinius, išmaišykite.
Kepimo metu tešlos daugiau nemaišome, tiesiog šaukštu paimame tešlą ant viršaus ir dedame į keptuvę.
Apkepkite iš abiejų pusių.

Pyragėliai gaunasi purūs, išėmus iš keptuvės nenusės. Visa paslaptis ta, kad jūs pakaitinote kefyrą.
