„Tingi“ želė mėsa: receptas, kuris visada padeda. Pasiimu su savimi į bet kurią kelionę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žmonių nuomonės apie želė mėsą dažniausiai būna prieštaringos. Faktas yra tas, kad ne visiems patinka želė mėsos skonis. Užsieniečiams šis patiekalas atrodo keistas. Iš esmės mes kuriame želė iš mėsos sultinio su kiaulienos ir jautienos gabalėliais viduje.

Nereikėtų stebėtis želė mėsos konsistencija ir paruošimo būdais. Šis patiekalas buvo ruošiamas viduramžiais medžiotojams. Nešiotis sultinius, sriubas ir kitus sočius maisto produktus buvo sunku. Todėl ši problema buvo išspręsta sočia ir skania želė mėsa.

Dabar želė mėsa laikoma delikatesu. Šį patiekalą paruošti gana sunku, laukti reikia daug pastangų.

Mes jums papasakosime lėtos viryklės mėsos receptą.

Ingredientai tinginei želė mėsai:

kiaulienos snukis – kg;
kiaulienos filė – 700 g;
morkos – vnt.;
svogūnai – 2 vnt.;
juodieji pipirai – 10 žirnių;
kvapieji pipirai – 5 žirniai;
lauro lapas – vnt.;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
želatina – 25 g;
druska – 2 šaukšteliai.
Tinginio želė mėsos gaminimas:

Nuplautą mėsą ir blauzdeles sudėkite į multicooker dubenį ir į ertmę supilkite 4 litrus vandens. Į mėsą suberkite nuluptas morkas ir svogūnus, įberkite kvapiųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapelio.

Uždarykite turinį ir įjunkite „slėginės viryklės“ / „slėginės viryklės“ / lėto gaminimo režimą. Užvirus palikite prietaisą, kol išeis visas slėgis.

Išimkite mėsą ir blauzdeles iš multivarke, o sultinį palikite dubenyje. Česnako skilteles perspauskite per spaudą ir supilkite į sultinį.

Užpilkite sultinį po dangčiu.

Želatiną pamirkykite vandenyje ir palikite pusvalandžiui išbrinkti.

Pagal instrukcijas. 25 gramai 1 stiklinei šalto vandens. Ir palieku 30 minučių.

Per šį laiką būtina atskirti mėsą nuo kaulų ir odos bei padalinti į pluoštus.

Mėsos pluoštus padėkite ant indo dugno ir tolygiai paskirstykite dugne. Sultinį perkoškite per marlę, sumaišykite su želatina ir druska.

Taip pat skaitykite:  Pyragai, kaip „turguje“. Kulinarijos knygos receptas: biudžetinis įdaras

Sultinį supilkite į indą su mėsa, svarbu, kad skystis būtų karštas. Iškepusią mėsą palikite šaldytuve bent 8 valandoms.

Dėl to turime naminę tinginę želė mėsą, neeikvodami energijos ir laiko.

Šis gaminimo variantas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta valgyti želė mėsą vasarnamyje ar darbe. Juk želatina neleis drebučiai mėsai supurtyti.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.