Šį naminį sūrį galite gaminti tiek iš šviežios, tiek iš šaldytos varškės. Žinoma, geriau pasiimti naminį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– varškės, 600 g;
– pienas, 0,5 l;
– sviestas, 1 valgomasis šaukštas;
– druska ir soda po 1 arbatinį šaukštelį.
Virimo procesas
Varškę pašildykite piene ir išspauskite.
Varškę sumaišykite su sviestu, dėkite į vandens vonią ir išmaišykite iki vientisos masės. Kai varškė pradės trauktis, sutrinkite panardintu trintuvu.
Įpilkite soda ir sumaišykite mentele.
Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir paskleiskite mišinį. Paskirstykite į formą ir visiškai atvėsus padėkite į šaldytuvą.
Patarimas: į sūrį galite įberti smulkintų žolelių, pipirų, paprikos.