Tikras stebuklas stiklainyje: naminė slyvų uogienė, kuri laikosi ilgiau nei 2 metus. Ji išlieka tokia pat skani kaip ir pirmą dieną!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Slyvų džemas – kulinarinis produktas, gaunamas verdant šviežius slyvų vaisius su cukrumi. Šio proceso metu susidaro koncentruota masė, kuriai būdinga tiršta konsistencija ir ryškus aromatas.

Slyvų uogienės skonis pasižymi saldumo ir lengvo rūgštumo pusiausvyra, todėl ji yra patrauklus desertas.

Senovėje, Senovės Graikijoje ir Romoje, vaisių ir uogų konservai buvo ruošiami naudojant medų kaip saldiklį ir konservantą.

Rusijos teritorijoje uogienė paplito XVII-XVIII a. Tai lėmė didėjantis cukraus prieinamumas ir aktyvus jo įvedimas į kulinarinę praktiką. Slyvos dėl savo biologinių savybių pasirodė esančios vienas tinkamiausių vaisių uogienėms gaminti.

Sudedamosios dalys:

  • Slyvos – 5 kg;
  • cukraus – 1 kg.

Uogienės paruošimas:

Slyvas nuvalykite nuo kauliukų, kruopščiai nuplaukite. Į pusę viso slyvų kiekio supilkite 500 g cukraus.

Cukraus sluoksnį uždenkite likusiomis slyvomis, taip pat užpilkite cukrumi. Slyvas su cukrumi palikite uždengtas 12 valandų

. Slyvas su sultimis ir cukrumi išmaišykite, ant vidutinės ugnies masę užvirinkite. Kai užvirs, nuolat maišydami virkite slyvas ant silpnos ugnies dar 1 valandą

. Slyvų masę susmulkinkite panardinamuoju trintuvu, virkite dar 20 minučių. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius.

Настоящее чудо в банке: домашнее сливовое варенье, которое хранится более 2 лет. Остаётся вкусным, как в первый день!

Uždenkite stiklainius su uogiene dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis.

Настоящее чудо в банке: домашнее сливовое варенье, которое хранится более 2 лет. Остаётся вкусным, как в первый день!

Palikite uogienę atvėsti po rankšluosčiu, o paskui padėkite tamsioje vėsioje vietoje, kol panaudosite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *