Slyvų džemas – kulinarinis produktas, gaunamas verdant šviežius slyvų vaisius su cukrumi. Šio proceso metu susidaro koncentruota masė, kuriai būdinga tiršta konsistencija ir ryškus aromatas.
Slyvų uogienės skonis pasižymi saldumo ir lengvo rūgštumo pusiausvyra, todėl ji yra patrauklus desertas.
Senovėje, Senovės Graikijoje ir Romoje, vaisių ir uogų konservai buvo ruošiami naudojant medų kaip saldiklį ir konservantą.
Rusijos teritorijoje uogienė paplito XVII-XVIII a. Tai lėmė didėjantis cukraus prieinamumas ir aktyvus jo įvedimas į kulinarinę praktiką. Slyvos dėl savo biologinių savybių pasirodė esančios vienas tinkamiausių vaisių uogienėms gaminti.
Sudedamosios dalys:
- Slyvos – 5 kg;
- cukraus – 1 kg.
Uogienės paruošimas:
Slyvas nuvalykite nuo kauliukų, kruopščiai nuplaukite. Į pusę viso slyvų kiekio supilkite 500 g cukraus.
Cukraus sluoksnį uždenkite likusiomis slyvomis, taip pat užpilkite cukrumi. Slyvas su cukrumi palikite uždengtas 12 valandų
. Slyvas su sultimis ir cukrumi išmaišykite, ant vidutinės ugnies masę užvirinkite. Kai užvirs, nuolat maišydami virkite slyvas ant silpnos ugnies dar 1 valandą
. Slyvų masę susmulkinkite panardinamuoju trintuvu, virkite dar 20 minučių. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius.
Uždenkite stiklainius su uogiene dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis.
Palikite uogienę atvėsti po rankšluosčiu, o paskui padėkite tamsioje vėsioje vietoje, kol panaudosite.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
