Tikras, pigus ir skanus naminis sūris iš vieno litro pieno

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nereikia pirkti visko, jau paruošto. Pabandykite gaminti maistą namuose. Pavyzdžiui, su tokiu sūriu susidoroti gali bet kas. 

Daugelis iš mūsų naminį maistą priima kaip prabangą, kuri jiems yra nepasiekiama. Kita vertus, kažkas taip tingi, kad nueina į parduotuvę ir viską gražiai perka. Tai tikrai gaila, nes didelį kiekį maisto galite pasigaminti patys namuose . Ar tai būtų paštetai, kumpis, konservai ar, pavyzdžiui, skanus pieno sūris, kurį paruošti nebūtinai turi būti taip sunku. Norėtume papasakoti, kaip galima paruošti tokį sūrį. 

Paruoškite šiuos ingredientus

  • 1 litras nenugriebto pieno
  • 3 kiaušinių gabaliukai
  • 300 mililitrų grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas druskos

Kreminio sūrio gaminimo procedūra

Pirmiausia į puodą supilkite litrą pieno ir užvirinkite. Kai pienas pradės burbuliuoti, įpilkite druskos ir grietinėlės, kurioje sumaišėte kiaušinius. Visus ingredientus supilkite į pieną, bet nuolat maišykite. Leiskite šiek tiek burbuliuoti, nuolat maišydami . Pieno mišinys turi sutirštėti. Tai trunka maždaug nuo penkių iki dešimties minučių. Stenkitės nuolat maišyti, kitaip kiaušiniai sutrauks.

Kai mišinys bus gana tirštas, supilkite turinį į rankšluostį. Geriausias būdas tai padaryti – užtraukti audinį arba medžiaginį maišelį ant puodo, išpilti turinį ir nuimti audinį su turiniu . Taip pat reikėtų pridurti, kad verdant pieną ir grietinėlę gausite ne tirštą košę, o varškę, kurią suspaudę kartu suformuosite sūrį. 

Antras etapas – išrūgų nusausinimas

Įdėję mišinį į rankšluostį, išspauskite visas išrūgas ir leiskite dar kurį laiką nuvarvėti ant puodo. Tada rankšluosčiu suformuokite nedidelę bandelę ir leiskite sustingti. Nesitikėkite, kad ryte pasigaminsite sūrio, o mėgaukitės juo vakare . Visas procesas gali lengvai užtrukti iki dvidešimties valandų. Poilsio metu sūris turi būti laikomas patalpoje, kurioje yra apie 15 laipsnių.  

Taip pat skaitykite:  Rytoj gaminsiu jau šeštą kartą! Recepto radinys: skanesnės filė nesu valgęs

Kai sūris bus pakankamai kietas pjaustyti, laikykite jį šaldytuve ir valgykite kuo greičiau. Jame nėra greitų druskų ar konservantų, todėl rekomenduojama suvalgyti per keturias dienas.

O jei mėgstate stipresnį skonį, į sūrį įberkite šviežių žolelių – laiškinių česnakų, petražolių, česnakų. O jei įdėsite šiek tiek geriamosios sodos, gausite skylutes, kurios suteiks gražią išvaizdą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.