Šis mano receptas šiek tiek skiriasi nuo klasikinio kharcho, bet pasirodo labai skanus ir aromatingas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
jautienos su kaulais, 800 g;
svogūnas, 1 vnt;
pomidorai, 400 g;
adžikos ar kito aštraus padažo, 2 - 3 v.š.;
tkemali padažas, 2 - 3 šaukštai;
ryžių, 3 šaukštai;
česnako, 4 gvazdikėlių;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 1 šaukštelis;
lauro lapai, pipirai, žolelės, prieskoniai.
Virimo procesas
Virkite sultinį ant mėsos ir kaulų 1,5 valandos. Po 1 valandos sultinį pasūdykite ir įberkite prieskonių pagal skonį, kaip paprastai darote sriuboms.
Išimame mėsos gabalą, supjaustome gabalėliais ir dedame atgal.
Maži svogūnų kubeliai, tarkuotos morkos ir pomidorų gabalėliai (nuimkite odeles), paprikas pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite česnaką ir troškinkite, kol suminkštės.
Patarimas: kad sriuba būtų ryškios, sodrios spalvos, įberkite paprikos.
Į sriubą suberkite ryžius, tada daržoves, padažus ir virkite, kol iškeps.
Paragaukite druskos ir, jei reikia, įberkite dar druskos.
Sriubą patiekite su grietine ir kapotomis žolelėmis.

