Dėl įvairių mėsos gaminių gausos parduotuvėje vakarienei ar pietums žuvies patiekalus renkamės retai. Žuvies pakeitimą kiauliena, jautiena ar vištiena žmonės paprastai pateisina tuo, kad sausumos gyvūnų mėsa teikia didesnį pasitenkinimą.
Tačiau žuvies mėsos iš savo raciono neįtraukti negalima. Faktas yra tas, kad jis yra prisotintas organizmui reikalingų mineralų. Pavyzdžiui, žuvyje galima rasti fosforo, kalcio, kalio, magnio ir natrio. Tai nėra išsamus visų naudingų komponentų, kurių sudėtyje yra žuvies mėsos, sąrašas.
Norėdami pradėti valgyti žuvies patiekalus, turite pasirinkti tinkamus receptus. Siūlome pabandyti kepti žuvį pita duonoje.
Ingredientai žuviai pita duonoje:
žuvies filė – 500 g;
sūris – 50 g;
svogūnai – vnt.;
grietinė – 3 šaukštai. l.;
druska – ½ šaukštelio;
kiaušinis – 2 vnt .;
actas – a.š. l.;
lavašas – 8 vnt.;
krapai – krūva;
pomidoras – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
Žuvies kepimas pita duonoje:
Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, įberkite druskos, įpilkite acto ir 100 ml vandens. Svogūną palikite pasimarinuoti, o žuvies filė supjaustome smulkiais gabalėliais.

Iš svogūno išpilkite skysčio perteklių, šiek tiek įpilkite į maišytuvą kartu su kiaušiniu, krapais ir augaliniu aliejumi. Į gautą mišinį įpilkite porą šaukštų grietinės ir gerai išmaišykite.
Pomidorus supjaustykite plonais žiedeliais ir padėkite juos perdengiant pita duonos centre. Žuvies gabaliukus pamerkite į grietinės ir svogūnų mišinį ir padėkite ant pomidorų sluoksnių.

Ant filė sudėkite marinuotus svogūnus ir įdarą užklijuokite pita duonoje, kaip į voką.


Panašiai suvyniokite pomidorą, žuvį ir svogūną į likusią pita duoną.
Smulkiai sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su grietine ir kiaušiniu. Sudėkite vokus į kepimo indą ir patepkite sūrio mišiniu.

Lavašą su žuvimi kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30-35 minutes.

Receptui tinka beveik bet kokia žuvies filė, išskyrus rūkytą ir sūdytą.

Tai geras patiekalas, kuris suteiks galimybę pamilti žuvies mėsą.
