Daugelio šalių virtuvėje kotletai laikomi svarbiu patiekalu. Pirmą kartą kotletai pasirodė Prancūzijoje. Šis patiekalas labai skyrėsi nuo to, ką turime dabar. Kotletas buvo pagamintas iš ėrienos šonkaulio su kaulu. Jokiu būdu nebuvo susmulkintas, tik keptas.
Šis gaminimo variantas Rusijos imperijos gyventojams atrodė nuobodus. Dėl šios priežasties buvo pradėti eksperimentai su mėsa. Tai paskatino sukurti pjaustytus kotletus. Šis receptas buvo vertinamas Europoje ir Amerikoje. Iki šiol maltos mėsos kotletai laikomi skirtingų šalių kultūrų dalimi. Pavyzdžiui, amerikietiški mėsainiai ruošiami su kotletu.
Mes jums pasakysime, kaip namuose virti purius minkštus kotletus.
Ingredientai kotletams:
ryžiai – 100 g;
vanduo – 400 ml;
svogūnas – 2 vnt.;
malta mėsa – 500 g;
druska – ½ šaukštelio;
juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
česnako milteliai;
mėsos prieskoniai;
paprika;
kiaušinis – vnt.;
morkos – vnt.;
pomidoras – 2 vnt .;
paprika – vnt.;
grietinėlė – 60 ml;
grietinė – 60 ml;
pomidorų padažas – 2 šaukštai;
miltai – a.š.
Kotletų gaminimas:
Ryžius išvirkite 200 ml pasūdyto vandens. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į maltą mėsą. Faršą pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, česnako milteliais, mėsos prieskoniais ir paprika.
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Iš faršo formuojame kotletus, kuriuos vėliau iš abiejų pusių apkepame keptuvėje augaliniame aliejuje.
Antrąjį svogūną supjaustykite ketvirtadaliu žiedo. Keptuvėje augaliniame aliejuje šiek tiek pakepinkite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į svogūnus.
Smulkiai supjaustykite pomidorus ir nuluptas paprikas, pakepinkite, kol suminkštės kartu su svogūnais ir morkomis. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su grietine ir pomidorų padažu.
Į mišinį supilkite miltus ir sumaišykite ingredientus. Į padažą supilkite 200 ml vandens, suberkite prieskonius ir druską, tada supilkite į keptuvėje esančias daržoves.
Virkite daržoves ir padažą porą minučių.
Sudėkite kotletus į daržovių mišinį ir troškinkite uždengę ant silpnos ugnies 15 minučių.
Troškinimo metu kotletus apverskite į kitą pusę.
Rezultatas – sultingi kotletai daržovių padaže. Šie kotletai puikiai dera su bet kokiu garnyru.