Lavašas yra nerauginta plokščia duona, gaminama iš minimalaus kiekio ingredientų. Lavašas populiarus Rytų šalyse, Kaukaze. Daroma prielaida, kad pirmasis lavašas atsirado Kaukazo regione.
Šiuolaikiniame pasaulyje visi mėgaujasi Kaukazo virtuvės paveldu. Į lavašą vyniojama ir mėsa, ir daržovės, ir varškė, ir sūris
. Yra receptų, pagal kuriuos į lavašą vyniojami vaisiai ir net ledai
. Svarbiausia – teisingai panaudoti visus ingredientus. Turėdami įgūdžių ir tinkamą kompetentingą receptą, galite pagaminti gardų patiekalą iš lavašo ir daržovių.
Pakalbėkime apie lavašo suktinukų gaminimą
.
Pitos suktinukų ingredientai:
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- virtos bulvės – vnt;
- dešra – 200 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- sūris – 100 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- lavašas – 2 vnt;
- grietinė – 150 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 3 šaukštai.
Pitos suktinukų paruošimas:
Išvalykite paprikos vidų ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Nuluptas bulves ir dešrą sutarkuokite, prie jų sudėkite papriką
. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, sutarkuokite 50 g sūrio ir sumaišykite su salotomis. Salotas pasūdykite, dar kartą gerai išmaišykite
. Salotas sudėkite ant pitos, suvyniokite į vidų.
Supjaustykite pitą nedideliais gabalėliais.
Į grietinę įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį ir druską. Į mišinį supilkite miltus, išmaišykite ir apvoliokite pitos gabalėlius padaže.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite pitos gabalėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Tokiu būdu galite pasigaminti daug sočių užkandžių.
Be daržovių įdaro, taip pat galite gaminti mėsos, sūrio įdarą pitoje.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
