Skanūs ir sultingi kotletai puikiai tiks prie bet kokio garnyro. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas iškylai.
Norėdami paruošti, jums reikės:
mėsa;
taukai arba uodegos riebalai;
svogūnas, 1 vnt;
mineralinis vanduo;
druskos, pipirų ir prieskonių.
Virimo procesas
Mėsą paverčiame faršu, peiliu smulkiai supjaustome lašinius ir uodegos riebalus.
Tris svogūnus ant stambios trintuvės ir sumaišyti su malta mėsa bei lašiniais.
Sumaišykite papriką, paprikų mišinį, sausą mėtą, sausą česnaką ir kt.
Į prieskonius supilkite mineralinį vandenį ir išmaišykite. Vandens užpilkite tiek, kad prieskoniai gerai išbrinktų. 500 g maltos mėsos paimkite pusę šaukšto prieskonių
Faršą sumaišykite su prieskoniais.
Suformuokite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje.

Kotletus patiekiame su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis ir žaliosiomis salotomis.
Padažui imkite lengvą jogurtą ir sumaišykite su smulkiai pjaustytomis mėtomis ir kalendros lapeliais. Tada įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, šiek tiek citrinos sulčių.
Sumuštinius su kepalais galite gaminti su kotletais, salotomis, agurkų griežinėliais ir kitomis šviežiomis daržovėmis.


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
