Tokie blynai iš tikrųjų pasirodo labai minkšti ir švelnūs, su malta vištiena ir beveik nesugeria augalinio aliejaus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukinijos, 1 vnt;
– malta vištiena, 300 g;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– svogūnas, 1 vnt;
– česnakai, 3 gvazdikėliai;
– sūris, 50 g;
– žalias;
– miltai, 2 šaukštai;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Rinkitės jaunas cukinijas, tuomet nereikės lupti odelės ir išimti sėklų.
Cukiniją supjaustykite gabalėliais, taip pat svogūną, sudėkite į blenderio dubenį ir suberkite česnaką.
Patarimas : jei neturite trintuvo, naudokite mėsmalę su smulkiu tinkleliu arba tiesiog sutarkuokite ant vidutinės trintuvės.
Gautą tyrę sumaišykite su tarkuotu sūriu, malta mėsa, kiaušiniu, pagal skonį kapotomis žolelėmis.
Patarimas : rinkitės tik kokybišką kietąjį sūrį, kuris tikrai gerai išsilydys.
Įberkite miltų ir druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.
Įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir šaukštu išmaišykite tešlą.
Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite blynus su grietine arba grietinės padažu su smulkiai pjaustytomis žolelėmis ir smulkintu česnaku. Taip pat galite pridėti šiek tiek garstyčių.