Tik 150 gramų maltos mėsos sultingiems kotletams. Gardi vakarienė už centus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai mūsų gastronominėje kultūroje atsirado apie XVIII a. Petras I atvežė šį neįprastą prancūzišką patiekalą iš Europos. Iš pradžių mūsų kotletai taip pat buvo gaminami iš kiaulienos šonkaulių.

Tačiau XIX amžiuje kotletų samprata smarkiai pasikeitė. Netoli Maskvos esančiose tavernose jie pradėjo ruošti kotletus iš maltos mėsos. Vėliau šis gaminimo būdas sukėlė sensaciją tarp virėjų visame pasaulyje.

Ruoškime sultingus kotletus naudodami minimalų faršo kiekį.

Ingredientai kotletams:

kopūstai – 300 g;
miltai – 50 g;
kiaušinis – vnt.;
malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
grietinė – 2 šaukštai. l.;
soda – ½ šaukštelio;
petražolės – 3 šakelės;
druska – šaukštelis;
malta mėsa – 150 g;
svogūnai – 75 g.
Kotletų gaminimas:

Svogūną ir kopūstą susmulkinkite stambiomis arba korėjietiškos trintuvės pjaustyklėmis. Daržovių mišinį užpilkite vandeniu ir palikite porai minučių. Tada nupilkite vandenį ir į kopūstų-svogūnų mišinį supilkite faršą, grietinę ir kiaušinį.

Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į daržovių mišinį kartu su druska ir maltais juodaisiais pipirais. Į mišinį suberkite miltus ir soda ir sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Suformuotus kotletus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite kotletus 200 laipsnių orkaitėje pusvalandį.

Rekomenduojame iškepus kotletus aptepti sviestu. Tai puikus būdas gaminti be duonos, mirkytos piene ar džiūvėsėliuose.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.