Tik 1 kiaušinis, 2 obuoliai ir miltai. Per 10 minučių iškepu visą kalną blynų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai tapo vienu iš labiausiai žinomų patiekalų daugeliui NVS šalių gyventojų. Faktas yra tas, kad blynus, kaip taisyklė, kaimuose pusryčiams ruošia močiutės. Šis ypatingas mielas prisiminimas palieka pamėgtą blynų skonį net ir po daugelio metų.

Reikia pažymėti, kad kiekviena moteris Sovietų Sąjungoje turėjo savo blynų receptą. Tikriausiai dauguma gaminimo būdų niekuo nesiskyrė vienas nuo kito. Tačiau tai buvo sodrus ir kvapnus kepimas keptuvėje.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti obuolių kotletus.

Ingredientai obuolių pyragams:

kiaušinis – vnt.;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
pienas – 200 ml;
augalinis aliejus – šaukštai. l.;
miltai – 380 g;
kepimo milteliai – 10 g;
obuoliai – 2 vnt.
Obuolių kotletų gamyba:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite granuliuotą cukrų ir plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų ir išmaišykite.

Į mišinį išsijokite 250 gramų miltų, sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, užminkykite tešlą.

Obuolius nulupkite ir susmulkinkite ant smulkių trintuvės dantukų.

Į tešlą supilkite obuolių mišinį, suberkite miltus ir vėl išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis ir tada iškočiokite iki cm storio.

Stikline išpjaukite apvalius blynus.

Iš likusios tešlos suformuojame naują bandelę, iškočiojame ir pakartojame procedūrą.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus išdėkite blynus.

Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš kiekvienos pusės, kol iškeps.

Blynelius galite apvolioti cukraus pudra. Svarbu tai padaryti, kol blynai dar karšti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.