Daugelis žmonių nemėgsta paprastos keptos vištienos, nes ji dažnai būna sausa. Atskleisime paslaptį, kaip kepti filė, kad mėsa išeitų minkšta, švelni ir sultinga. Norėdami tai padaryti, supjaustykite filė juostelėmis, sumuškite peiliu, pamarinuokite prieskoniuose ir kiaušinio trynyje. Dėl smulkių pjūvių marinatas greitai susigers į mėsą. Tada filė apkepkite plaktuose kiaušinių baltymuose, tada kepkite aliejuje. Kiaušinio baltymas apgaubia mėsą kaip subtilus debesis, todėl ji labai minkšta. Šis patiekalas gali būti patiekiamas kaip užkandis su kokiu nors padažu arba kaip priedas prie garnyro.
Vištienos filė - 2 vnt.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Prieskoniai mėsai - 1 šaukštelis.
Česnakai - 2 gvazdikėliai
Augalinis aliejus - kepimui
Krakmolas - 2 šaukštai.
Druska - pagal skonį
Nuplaukite filė, nuvalykite viršų servetėlėmis, pašalinkite ploną plėvelę ir riebalų sluoksnius. Tada supjaustykite filė plonomis maždaug tokio paties ilgio juostelėmis. Mėsa turi būti perpjauta per grūdus. Kiekvieną juostelę iš abiejų pusių lengvai pamuškite aštria peilio puse.
Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Įdėkite mėsą į gilų indą, įdėkite tik trynius. Į mėsą įpilkite druskos, pipirų ir bet kokių prieskonių, suberkite česnaką, perspaustą per spaudą.
Filė kruopščiai išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių. Peiliu padarius smulkius pjūvius, mėsa greitai sugers prieskonius.
Po kurio laiko į mišinį įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
Į baltymus įberkite šiek tiek druskos, plakite mikseriu iki tirštos ir purios masės.
Po kurio laiko marinuotus mėsos gabalėlius panardinkite į baltymų putas, kelis kartus apverskite, kad juostelės visiškai apgaubtų putomis.
Ant viryklės įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Mėsos gabaliukus sudėkite į įkaitintą aliejų.
Apkepkite juosteles ant vidutinės ugnies po kelias minutes iš kiekvienos pusės, per daug kepti nereikia. Uždenkite keptuvę dangčiu, kad viduje iškeptų mėsa.
Pirmiausia padėkite vištieną ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius, tada ant serviravimo indo. Keptus vištienos pirštelius galima aplieti bet kokiu padažu pagal skonį.