Tiesiog užpildykite šonkauliukus sultimis: 3 sultingi receptai, kurių dėka nenorėsite valgyti kitos mėsos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Trys originalūs ir labai skanūs šonkauliukų gaminimo receptai, kuriuos galima pasigaminti vakarienei ir net šventiniam stalui.

Kiaulienos šonkauliukai vyšnių sultyse:

– šonkauliai, 1 kg;

– druskos, cinamono, rūkytos paprikos, po 1 šaukštelį;

– pipirų žirneliai, 5 vnt;

— vyšnių sultys, 1 l;

– pipirai, aitrioji paprika, sausas česnakas, po 0,5 šaukštelio;

– cukrus, 60 g;

– citrinos sultys, 50 ml;

– obuolių padažas, 100 g;

– pomidorų sultys, 125 ml.

Virimo procesas

Šonkauliukus supjaustykite porcijomis, pagardinkite vyšnių sultimis, pipirais ir druska. Padėkite ant viryklės ir virkite apie 40 minučių.

Padažui sumaišykite visus kitus ingredientus ir sumaišykite su atvėsusiais šonkauliukais. Palikite 40-60 minučių.

Kepkite 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Šonkauliai adžikoje :

– kiaulienos šonkauliukai, 1 kg;

– augalinis aliejus, 40 ml;

– sojos padažas, 40 ml;

– pipirai ir paprika, po 1 šaukštelį;

– adžika, 2 šaukštai;

– pusės citrinos sultys;

– pomidoras, 1 vnt.;

– česnakai, 4 gvazdikėliai.

Virimo procesas

Šonkauliukus supjaustykite porcijomis ir pagardinkite prieskoniais, druska, adžika, citrinos sultimis, augaliniu aliejumi, sojos padažu. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Pomidorą supjaustome apskritimais, česnaką – griežinėliais.

Į keptuvę sudėkite šonkauliukus, ant viršaus uždėkite česnaką ir pomidorus. Uždenkite folija.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 val.

Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

Šonkauliukai arbatos marinate :

– kiaulienos šonkauliukai, 1 kg;

– cukrus ir druska, medus, po 1 valgomąjį šaukštą;

— arbata su bergamote, 2 pakeliai;

– džiovintas česnakas, rūkyta paprika, pipirai ir aitrioji paprika, po 0,5 šaukštelio;

– sojos padažas, 2 v.š.;

– medus, 30 ml.

Virimo procesas

Šonkauliukus supjaustykite porcijomis ir užpilkite 0,5 l arbatos, įberkite cukraus ir druskos. Palikite 2 valandas.

Išimame iš marinato ir pagardiname prieskoniais, česnaku ir sojos padažu. Palikite 40 minučių.

Medų atskiedžiame nedideliu kiekiu vandens ir sutepame šonkauliukus.

Sudėkite juos į keptuvę ir uždenkite folija.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Nuimkite foliją, vėl aptepkite medaus vandeniu ir kepkite be folijos 20 min.

Vėl patepkite riebalais ir kepkite dar 20 minučių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.