Tiesiog sutarkuokite bulves. Išmokta brangiame restorane: skanūs vištienos kotletai be blenderio ar mėsmalės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai yra vienas dviprasmiškiausių patiekalų planetoje. Jei į savo virtuvę pasikviesite prancūzą, amerikietį ir rusą, kiekvienas iš jų kotletus gamins savaip. Prancūzas keps šonkauliuką su kaulu, amerikietis – ploną jautienos kotletą, o rusas – pūstą vištienos ar kiaulienos kotletą.

Esmė ta, kad kiekvienos šalies sampratoje kotletas yra kažkuo ypatingas ir skirtingas. Kiekvienas turi savo įsivaizdavimą apie šį mėsos gaminį

. Prancūzijoje kotletas iš pradžių buvo keptas šonkauliukas. Tačiau kai receptas persikėlė į kitas šalis, kotletai pradėti gaminti kitaip.

Papasakosime, kaip gaminti vištienos kotletus.

Vištienos kotletų ingredientai:

  • Bulvės – 1 kg;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • miltai – valgomasis šaukštas;
  • Vištienos filė – 2 vnt.

Vištienos kotletų paruošimas:

Nulupkite ir sutarkuokite bulves smulkia tarka, nuspauskite skysčio perteklių. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir miltus, gerai išmaišykite.

Просто натрите картошку. Научили в дорогом ресторане: вкусные куриные котлеты без блендера и мясорубки

Vištienos filė padalykite į nedidelius kepsnelius skersai. Vištienos kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.

Просто натрите картошку. Научили в дорогом ресторане: вкусные куриные котлеты без блендера и мясорубки

Kiekvieną kepsnį padalykite per pusę, iš abiejų pusių aptepkite bulvių mase.

Просто натрите картошку. Научили в дорогом ресторане: вкусные куриные котлеты без блендера и мясорубки

Keptuvėje augaliniame aliejuje bulvių masėje apkepkite vištienos kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Просто натрите картошку. Научили в дорогом ресторане: вкусные куриные котлеты без блендера и мясорубки

Taip gauname skanius vištienos kotletukus nenaudodami blenderio ir mėsmalės.

Просто натрите картошку. Научили в дорогом ресторане: вкусные куриные котлеты без блендера и мясорубки

Tokius kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *