Cukinijų kotletai – tai patiekalas iš tarkuotų cukinijų, miltų, kiaušinių ir kitų ingredientų. Juos galima virti keptuvėje arba kepti orkaitėje.
Paruošti kotletai patiekiami su grietine, majonezu ar kitu padažu. Šis patiekalas gali būti atskiras arba patiekiamas su garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše ar ryžiais. Taip pat galite pridėti šviežių daržovių ir žolelių.
Cukinijų kotletai gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą ir išbandyti kažką naujo. Jie pasirodo švelnūs, sultingi ir skanūs, be to, juose yra mažai kalorijų.
Ingridientai:
cukinijos - vnt.;
bulvės - 2 vnt .;
morkos - vnt.;
žalieji svogūnai - krūva;
sūris - 100 g;
kiaušiniai - 3 vnt .;
manų kruopos - 4 šaukštai;
druska - ⅓ šaukštelis.
Cukinijų kotletų ruošimas:
Cukiniją ir bulves sutarkuokite stambia tarka, iš abiejų masių išspauskite skysčio perteklių. Taip pat sutarkuokite morkas ir suberkite į daržovių mišinį.
Į mišinį supilkite druską, sumuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite manų kruopas ir išmaišykite.
Žaliuosius svogūnus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į daržovių mišinį. Sumaišykite visus ingredientus ir iš mišinio padarykite nedidelius kotletus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

