Mėsos pyragas yra patiekalas, kuris egzistuoja daugelyje kultūrų ir turi ilgą istoriją. Įvairios šalys ir regionai turi savo ypatybes ruošiant šį pyragą.
Anglijoje mėsos pyragai žinomi nuo seno. Jie buvo populiarūs tarp valstiečių ir darbininkų, nes buvo sotūs ir lengvai transportuojami. Pyragai buvo gaminami iš įvairių rūšių mėsos, pavyzdžiui, jautienos, ėrienos, kiaulienos ar žvėrienos. Daržovės, grybai ir žolelės taip pat buvo naudojami kaip įdaras.
XIX amžiuje mėsos pyragai tapo įvairesni. Atsirado naujų tešlos rūšių – sluoksniuotos tešlos ir trapios tešlos. Taip pat pradėti naudoti nauji įdarai, pavyzdžiui, malta mėsa arba smulkiai pjaustyta mėsa.
Kepame sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kumpiu.
Ingredientai kumpio pyragams:
Sluoksniuota tešla - 200 g; Su
Grietinė - 2 šaukštai;
tarkuotas sūris - 100 g;
Kumpis - 200 g;
Malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
Druska - ⅓ šaukštelio;
Kiaušinis - vnt.
Kumpio pyragų gaminimas:
Sluoksniuotą tešlą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Tešlos paviršių patepkite grietine ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Sūrį reikia iš anksto sutarkuoti stambia tarka.
Kumpį supjaustykite mažais kubeliais ir padėkite ant sūrio sluoksnio paviršiaus.

Įdarą pasūdykite ir pipiruokite, uždenkite antruoju tešlos sluoksniu.

Kraštelius sutrinkite šakute ir aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu.
Naudodami peilį, padalykite pyragą į mažus kvadratinius pyragus.

Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
