Nuostabiai sultinga, švelni ir aromatinga žuvis puikiai tiks prie įprasto vakarienės ir šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia žuvis, 1 kg;
– saldieji pipirai ir pomidorai, po 1 vnt.
– svogūnas, 2 vnt;
– majonezas, 150 g;
– sūris, 100 g;
– prieskoniai, druska ir pipirai pagal skonį.
Virimo procesas
Žuvies filė supjaustykite gabalėliais.
Majonezą sumaišykite su visais prieskoniais, kuriais paprastai gardinate žuvį, druska ir pipirais. Uždenkite indą ir padėkite žuvį į šaldytuvą 1 valandai.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, daržoves – gabalėliais.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite žuvį, užpilkite marinatu, tada pabarstykite svogūnais, paprikomis ir pomidorais.
Viršų aptepkite majonezo tinkleliu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Patarimas: citrinos sultys padės padaryti žuvį sultingesnę – prieš dedant į formą, apšlakstykite jomis žuvies gabaliukus. Nepamirškite įdėti bazilikų ir rozmarinų – jie bet kokios žuvies skonį padaro ryškesnį ir įdomesnį.