Pyragai ir pyragaičiai – tai delikatesas, kuriam sunku atsispirti! Jei norite pagaminti ką nors labai skanaus, bet nenorite ilgai kepti, šie receptai – puikus pasirinkimas.
Saldžios dešrelės

Sudedamosios dalys:
• 100 g sviesto
• 200 g trapių sausainių
• 80 g graikinių riešutų
• 2 valg. šaukštai kakavos
• 2 valg. šaukštai cukraus
• 3 valg. šaukštai pieno
Paruošimas:
Graikinius riešutus išdžiovinkite keptuvėje ir sumalkite. Sausainius sumalkite trintuvu arba kočėlu ir suberkite į riešutų masę.
Atskirame puode sumaišykite cukrų su kakava, įpilkite pieno ir užvirinkite. Įdėkite sviestą ir susmulkintus riešutus su sausainiais.
Gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite dešrą ir padėkite ją į šaldytuvą porai valandų.
„Dešra“ su šiaudeliais

Sudedamosios dalys:
• 0,5 kg vanilės šiaudelių
• 100 g sviesto
• 0,5 kg irisinių saldainių arba „karamelės“
Paruošimas:
Ištirpinkite karamelę ir sviestą vandens vonelėje, nuolat maišydami. Šiaudelius išdėliokite viena eile ant sviestu patepto kepimo popieriaus.
Karštą iriso ir sviesto mišinį užpilkite ant šiaudelių ir gerai išlyginkite. Susukite šiaudelius į ritinėlį ir palaikykite šaldytuve porą valandų.
„Dešra“, pagaminta iš kukurūzų lazdelių

Sudedamosios dalys:
• 100 g saldžiųjų kukurūzų lazdelių
• 400 g minkštų karamelių
• 150 g sviesto
Paruošimas:
Ištirpinkite karamelę ir sviestą vandens vonelėje, nuolat maišydami. Į mišinį suberkite kukurūzų lazdeles.
Gerai išmaišykite. Gautą masę suformuokite į dešrą ir palaikykite šaldytuve porą valandų.
Skruzdėlynas

Sudedamosios dalys:
• 500 g trapių sausainių
• 150 g graikinių riešutų
• 100 g sviesto
• virinto kondensuoto pieno – 1 skardinė
• 1 valg. š. aguonų sėklų
Paruošimas:
Sviestą išplakite su kondensuotu pienu mikseriu, sutrinkite sausainius. Į sausainius sudėkite susmulkintus riešutus ir sviestą su kondensuotu pienu.
Gerai išmaišykite. Sudėkite mišinį į piramidės formą, pabarstykite aguonomis ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Atlygis

Sudedamosios dalys:
• 1 skardinė kondensuoto pieno
• 350 g kokoso drožlių
• 200 g šokolado
Paruošimas:
Kokosų drožles sumaišykite su kondensuotu pienu ir iš mišinio suformuokite mažas dešreles. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir pamirkykite į ją kiekvieną kokosų dešrelę. Palaikykite šaldytuve porą valandų.
Rafaelki

Sudedamosios dalys:
• 1 skardinė kondensuoto pieno
• 200 g sviesto
• 200 g kokoso drožlių
• 1 puodelis migdolų
• 1 pakelis vanilino
Paruošimas:
Kruopščiai sumaišykite sviestą, vanilę, kondensuotą pieną ir kokosą. Mišinį valandai palaikykite šaldytuve. Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje.
Iš kokosų masės suformuokite rutuliukus, į kiekvieną įdėdami po 1 migdolą. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite kokosų drožlėse. Desertą porai valandų palaikykite šaldytuve.
Šerbetas

Sudedamosios dalys:
• 100 g sviesto
• 2 plytelės baltojo šokolado
• 100 g graikinių riešutų
• džiovintų vaisių ir razinų – pagal skonį
Paruošimas:
Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir suminkštinkite sviestą. Susmulkinkite džiovintus vaisius, sumalkite riešutus. Sumaišykite visus ingredientus, iš gautos masės suformuokite mažus batonėlius. Įdėkite į šaldytuvą porai valandų.
Tortas iš vaikystės

Sudedamosios dalys:
• minkšti sausainiai
• pienas
• grietinė
• varškė
• cukrus
• vaisiai, riešutai, šokoladas – nebūtina
Paruošimas:
Kiekvieną sausainį pamirkykite piene ir sudėliokite kvadratu. Ant viršaus uždėkite grietinės, varškės ir cukraus įdaro. Jei norite, galite apšlakstyti pyragą šokoladu arba į įdarą įdėti vaisių ir riešutų.
Tortas su zefyrais

Sudedamosios dalys:
• 1 kg zefyrų
• 1,5 puodelio cukraus
• 2 kiaušiniai
• 1 puodelis pieno
• 300 g sviesto
• sausainiai – 6 vnt.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įpilkite pieno. Virkite mišinį ant silpnos ugnies, kol užvirs. Į grietinėlę įdėkite sviesto.
Sluoksniuokite tortą – zefyrą, grietinėlę, susmulkintus sausainius ir padėkite į šaldytuvą porai valandų. Jei norite, tortą galite papuošti riešutais arba tarkuotu šokoladu.
Imbierinis pyragas

Sudedamosios dalys:
• 350 g meduolių
• 350 g grietinės
• 100 g sviesto
• šokolado
• cukraus pudros
• kokoso drožlių
Paruošimas:
Paruoškite grietinės, sviesto, šokolado, cukraus pudros ir kokoso drožlių mišinį. Išdėliokite meduolius piramidės forma ir užpilkite mišiniu.
Triufelių saldainiai

Sudedamosios dalys:
• virtas kondensuotas pienas
• sviestas
• riešutai
• pieno mišinys
• kakavos milteliai
• šokoladas
Paruošimas:
Sumaišykite visus ingredientus ir suformuokite mažus rutuliukus. Apvoliokite juos kokoso arba šokolado drožlėse ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Želė tortas „Edeno sodas“

Sudedamosios dalys:
• želė – 4 pakeliai
• neriebi grietinė – pusė litro
• cukrus – 1 stiklinė
• tirpi želatina – 40 g
• 150 ml vandens
• vanilinis cukrus – 1 pakelis
• uogos ir vaisiai
Paruošimas:
Ištirpinkite želė verdančiame vandenyje. Ištirpinkite želatiną karštame vandenyje, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Išplakite cukrų su grietine. Į grietinę įmaišykite želatiną. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sustingusią želė supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant deserto pagrindo, sumaišykite su vaisiais ir uogomis. Užpilkite desertą grietine ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
