Tiems, kurie mėgsta saldumynus, 13 saldžių patiekalų receptų be kepimo. Skanaus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai ir pyragaičiai – tai delikatesas, kuriam sunku atsispirti! Jei norite pagaminti ką nors labai skanaus, bet nenorite ilgai kepti, šie receptai – puikus pasirinkimas.

Saldžios dešrelės

Sudedamosios dalys:

• 100 g sviesto
• 200 g trapių sausainių
• 80 g graikinių riešutų
• 2 valg. šaukštai kakavos
• 2 valg. šaukštai cukraus
• 3 valg. šaukštai pieno

Paruošimas:

Graikinius riešutus išdžiovinkite keptuvėje ir sumalkite. Sausainius sumalkite trintuvu arba kočėlu ir suberkite į riešutų masę.

Atskirame puode sumaišykite cukrų su kakava, įpilkite pieno ir užvirinkite. Įdėkite sviestą ir susmulkintus riešutus su sausainiais.

Gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite dešrą ir padėkite ją į šaldytuvą porai valandų.

„Dešra“ su šiaudeliais

Sudedamosios dalys:

• 0,5 kg vanilės šiaudelių
• 100 g sviesto
• 0,5 kg irisinių saldainių arba „karamelės“

Paruošimas:

Ištirpinkite karamelę ir sviestą vandens vonelėje, nuolat maišydami. Šiaudelius išdėliokite viena eile ant sviestu patepto kepimo popieriaus.

Karštą iriso ir sviesto mišinį užpilkite ant šiaudelių ir gerai išlyginkite. Susukite šiaudelius į ritinėlį ir palaikykite šaldytuve porą valandų.

„Dešra“, pagaminta iš kukurūzų lazdelių

Sudedamosios dalys:

• 100 g saldžiųjų kukurūzų lazdelių
• 400 g minkštų karamelių
• 150 g sviesto

Paruošimas:

Ištirpinkite karamelę ir sviestą vandens vonelėje, nuolat maišydami. Į mišinį suberkite kukurūzų lazdeles.

Gerai išmaišykite. Gautą masę suformuokite į dešrą ir palaikykite šaldytuve porą valandų.

Skruzdėlynas

Sudedamosios dalys:

• 500 g trapių sausainių
• 150 g graikinių riešutų
• 100 g sviesto
• virinto kondensuoto pieno – 1 skardinė
• 1 valg. š. aguonų sėklų

Paruošimas:

Sviestą išplakite su kondensuotu pienu mikseriu, sutrinkite sausainius. Į sausainius sudėkite susmulkintus riešutus ir sviestą su kondensuotu pienu.

Taip pat skaitykite:  Radinys sūnaus kompiuteryje mamai vos neįvarė priepuolio: „Pamatęs išraudo net vyras“ – Niekam to nelinkėčiau patirti

Gerai išmaišykite. Sudėkite mišinį į piramidės formą, pabarstykite aguonomis ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.

Atlygis

Sudedamosios dalys:

• 1 skardinė kondensuoto pieno
• 350 g kokoso drožlių
• 200 g šokolado

Paruošimas:

Kokosų drožles sumaišykite su kondensuotu pienu ir iš mišinio suformuokite mažas dešreles. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir pamirkykite į ją kiekvieną kokosų dešrelę. Palaikykite šaldytuve porą valandų.

Rafaelki

Sudedamosios dalys:

• 1 skardinė kondensuoto pieno
• 200 g sviesto
• 200 g kokoso drožlių
• 1 puodelis migdolų
• 1 pakelis vanilino

Paruošimas:

Kruopščiai sumaišykite sviestą, vanilę, kondensuotą pieną ir kokosą. Mišinį valandai palaikykite šaldytuve. Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje.

Iš kokosų masės suformuokite rutuliukus, į kiekvieną įdėdami po 1 migdolą. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite kokosų drožlėse. Desertą porai valandų palaikykite šaldytuve.

Šerbetas

Sudedamosios dalys:

• 100 g sviesto
• 2 plytelės baltojo šokolado
• 100 g graikinių riešutų
• džiovintų vaisių ir razinų – pagal skonį

Paruošimas:

Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir suminkštinkite sviestą. Susmulkinkite džiovintus vaisius, sumalkite riešutus. Sumaišykite visus ingredientus, iš gautos masės suformuokite mažus batonėlius. Įdėkite į šaldytuvą porai valandų.

Tortas iš vaikystės

Sudedamosios dalys:

• minkšti sausainiai
• pienas
• grietinė
• varškė
• cukrus
• vaisiai, riešutai, šokoladas – nebūtina

Paruošimas:

Kiekvieną sausainį pamirkykite piene ir sudėliokite kvadratu. Ant viršaus uždėkite grietinės, varškės ir cukraus įdaro. Jei norite, galite apšlakstyti pyragą šokoladu arba į įdarą įdėti vaisių ir riešutų.

Tortas su zefyrais

Sudedamosios dalys:

• 1 kg zefyrų
• 1,5 puodelio cukraus
• 2 kiaušiniai
• 1 puodelis pieno
• 300 g sviesto
• sausainiai – 6 vnt.

Paruošimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, įpilkite pieno. Virkite mišinį ant silpnos ugnies, kol užvirs. Į grietinėlę įdėkite sviesto.

Taip pat skaitykite:  Kaip atpažinti moterų širdies priepuolį: 5 ankstyvieji požymiai

Sluoksniuokite tortą – zefyrą, grietinėlę, susmulkintus sausainius ir padėkite į šaldytuvą porai valandų. Jei norite, tortą galite papuošti riešutais arba tarkuotu šokoladu.

Imbierinis pyragas

Sudedamosios dalys:

• 350 g meduolių
• 350 g grietinės
• 100 g sviesto
• šokolado
• cukraus pudros
• kokoso drožlių

Paruošimas:

Paruoškite grietinės, sviesto, šokolado, cukraus pudros ir kokoso drožlių mišinį. Išdėliokite meduolius piramidės forma ir užpilkite mišiniu.

Triufelių saldainiai

Sudedamosios dalys:

• virtas kondensuotas pienas
• sviestas
• riešutai
• pieno mišinys
• kakavos milteliai
• šokoladas

Paruošimas:

Sumaišykite visus ingredientus ir suformuokite mažus rutuliukus. Apvoliokite juos kokoso arba šokolado drožlėse ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.

Želė tortas „Edeno sodas“

Sudedamosios dalys:

• želė – 4 pakeliai
• neriebi grietinė – pusė litro
• cukrus – 1 stiklinė
• tirpi želatina – 40 g
• 150 ml vandens
• vanilinis cukrus – 1 pakelis
• uogos ir vaisiai

Paruošimas:

Ištirpinkite želė verdančiame vandenyje. Ištirpinkite želatiną karštame vandenyje, suberkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Išplakite cukrų su grietine. Į grietinę įmaišykite želatiną. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sustingusią želė supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant deserto pagrindo, sumaišykite su vaisiais ir uogomis. Užpilkite desertą grietine ir palaikykite šaldytuve per naktį.

Skanaus!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.