Geras būdas marinuoti agurkus be acto – naudoti šaltą vandenį. Žalumynus, kuriuos visada dedate į konservus, imkite pagal skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai;
druskos, 1 kg;
aitriosios paprikos, česnako pagal skonį;
švarus vanduo, 10 l.
Virimo procesas
Ištirpinkite druską švariame ir šaltame vandenyje.
Į stiklainius sudėkite žoleles, česnakus ir agurkus.
Užpildykite marinatu.
Patarimas: garstyčių geriau nedėti, kad jos nesutrikdytų rūgimo proceso. Žolelės ir prieskoniai pagal skonį.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir palikite 5–6 dienoms, kol rūgimo procesas sustos.
Po to nuplaukite agurkus švariame vandenyje. Iš stiklainių nupilkite sūrymą.
Į stiklainius supilkite švarų vandenį, užsukite dangtelius ir laikykite rūsyje ar sandėliuke.
Galite virti sūrymą ir ant jo virti raugintus agurkus, naudoti jį marinuoti kitus agurkus – gausite puikius lengvai sūdytus agurkus, jei jų per daug nepadengsite marinate.
Agurkai laikomi gana ilgai, keletą metų, išeina traškūs ir labai skanūs.