Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą kotletų gaminimo receptą . Siūlau pabandyti gaminti pagal mano receptą ir jūsų kotletai visada bus sultingi ir minkšti nuo bet kokios mėsos.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- mėsa, 1 kg;
- svogūnas, 1 vnt.;
- kepalas arba balta duona, 200 g;
- pienas, 250 g;
- vanduo, 200 ml;
- druskos, pipirų arba pipirų, prieskonių ir prieskonių mišinio.
Virimo procesas
Batoną ar baltą duoną supjaustykite griežinėliais ir užpilkite pienu, palikite, kol kepalas suminkštės.
Paimkite bet kokią mėsą, aš paėmiau kiaulieną ir susmulkinau ją mėsmale.
Svogūną taip pat sutriname mėsmale.
Kepalą šiek tiek suspaudžiame ir susukame, galite naudoti mėsmale arba plakti panardintu trintuvu.
Sumaišykite maltą mėsą, kepalą ir svogūną. Masę pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, įvairiais prieskoniais ir išmaišykite.
Jei reikia, užpilkite šaltu vandeniu: jei jūsų masė yra skysta, vandens nepilkite. Maltą mėsą geriau gerai išmušti ir kelioms valandoms nusiųsti į šaldytuvą. Jei malta mėsa yra labai tanki, tada palaipsniui įpilkite vandens ir išmaišykite. Siunčiame į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Formuojame paplotėlius, apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose, apkepame keptuvėje. Paplotėlius galite sudėti į formą ir troškinti su trupučiu vandens bei lauro lapeliu ant viryklės arba orkaitėje.
Kotletai bus tiesiog stebuklas: minkšti ir sultingi, puikus užkandis prie bet kokių garnyrų ir salotų.