Tas pats receptas iš 90-ųjų. Paprastesnio ir pigesnio recepto nežinau: želė pyragas su uogiene

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keista, bet šiuolaikiniai vaikai ne itin mėgsta uogienę. Matyt, dėl daugybės alternatyvių saldumynų cukraus tyrė iš uogų XXI amžiuje tapo nebeaktuali.

Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte pamiršti apie deserto gaminimą iš uogų. Uogienė yra svarbi mūsų šalies kultūros dalis. Iš uogienės gaminami skaniausi saldūs pyragėliai!

Šio deserto protėvis yra turkiškas malonumas. Šis skanėstas nuo seno buvo verdamas iš medaus, riešutų ir vaisių. Manoma, kad europiečiai žinias apie vaisių gaminimą perėmė Rytuose dėl turkų malonumo.

Papasakosime, kaip tinkamai panaudoti uogienę – pagaminkime pyragą.

Uogienės pyrago ingredientai:

kiaušiniai – 3 vnt .;
cukrus – 90 g;
vanilinis cukrus – 8 g;
pienas – 75 ml;
augalinis aliejus – 75 ml;
miltai – 180 g;
kepimo milteliai – 10 g;
uogienė – 200 g;
riešutai – 50 g;
cukraus pudra – šaukštelis.
Uogienės pyrago ruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilę ir klasikinį granuliuotą cukrų, supilkite pieną ir augalinį aliejų, minutę plakite mikseriu, kol susidarys putos. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir toliau minkykite mikseriu 30 sekundžių.

Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite pergamentu ir užpildykite paviršių ½ tešlos. Biskvitą kepkite 14 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Biskvito paviršių patepkite uogiene, išpilkite likusią tešlą.

Tęskite pyragą 18 minučių toje pačioje temperatūroje.

Taip pat skaitykite:  Mėsos pyragas ant kefyro su malta mėsa „Nakties karalienė“

Pyrago viršų patepkite uogiene, pabarstykite grūstais riešutais ir cukraus pudra. 

Pasirodo greitas ir nebrangus pyragas su uogiene.

Galite naudoti bet kokį pasirinktą džemą arba pakeisti jį uogiene.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.