Tarybiniai pyragaičiai buvo gaminami pagal GOST standartus, kuriuose buvo aiškiai nurodyti visų ingredientų kiekiai ir kepimo algoritmas. Kiekvienas pyragas gavosi vienodas, bet skanus ir teisingas. Net ir dabar daugumoje gamyklų įprasta laikytis senųjų GOST, nes jie suteikia kokybiško produkto garantiją.
Laikui bėgant konditerijos gaminių rinkoje atsirado daug daugiau pyragų. Atsirado Napoleonų, Prahos ir bento pyragaičių. Šiuolaikinį žmogų sunku nustebinti tokio pat tipo tortu.
Todėl verta išmokti gaminti naminius pyragus kaip SSRS. Pavyzdžiui, galite pagaminti tortą „Vėžlys”.
Biskvitinio pyrago ingredientai tortui „Vėžlys”:
Kiaušinis – 6 vnt.;
Cukrus – 200 g;
Druska – 1 g;
Miltai – 270 g.
Ingredientai kremui:
grietinė 20% – 400 g;
kaimiška grietinė – 400 g;
Cukrus – 300 g;
Vanilinas – 1 g.
Ingredientai šokoladiniam glajui:
Šokoladas – 100 g;
Sviestas – 50 g.
Torto „Vėžlys“ paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, plakite mikseriu iki purių baltų putų. Miltus iš anksto persijokite ir dalimis supilkite į kiaušinių masę, rankomis minkykite tirštą tešlą.
Tešlai minkyti maišytuvo nepatartina, nes visi oro burbuliukai paliks biskvitą. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinį popierių ir šaukštu dėkite tešlą ant paviršiaus.
Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių. Antrąją tešlos dalį sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėliokite mažus pyragėlius.
Sausainius kepame taip pat, kaip ir papločius.
Kremui maišytuvo dubenyje sumaišykite abiejų rūšių grietinę, cukrų ir vaniliną ir išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
8 sausainius atidedame papuošimui. Kiekvieną paplotį apvoliokite kreme. Kremu apteptus pyragaičius dėkite ant plokščios lėkštės ir suformuokite didelį kauburėlį.
Gautą gumbą sutepkite likusiu kremu.
Į tas vietas, kur turi būti vėžlio letenėlės, galva ir uodega, dedame sausainius dekoravimui.
Iš apačios į viršų išdėliokite kevalą su sausainiais. Lukšto tuštumas sutepkite konditeriniame maišelyje likusiu kremu.
Uždenkite pyragą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų.
Norėdami pagaminti glajų, šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje nedideliais intervalais, 5-10 sekundžių. Į šokoladą įpilkite sviesto ir maišykite, kol gausis tirštas glajus.
Glajų sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą.
Rezultatas – skanus ir neįprastas pyragas „Vėžlys”. Vaikams tikrai patiks šio torto dizainas.