Tarybinis guliašas – būtent toks, koks būdavo valgyklose ir mokykloje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tarybinis guliašas
Būtent toks, koks būdavo gaminamas tiek valgyklose, tiek mokykloje. Mano pačios prisiminimuose jis labai gardus.
Keyword: guliašas, mėsos guliašas, tarybinis guliašas
Ingredients
750 g mėsos kiauliena arba jautiena
2 morkų
2 svogūnų
raugintų agurkėlių
prieskonių
grietinės
pomidorų padažo
garstyčių
Instrukcija
Kiaulienos mėsytę supjaustyk juostelėmis, įtrink su prieskoniais įdėk kelis šaukštus majonezo bei padėk į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Mėsą pakepink keptuvėje, paskui sudėk į puodą, įpilk vandens bei troškink. Kol mėsa troškinasi, sutarkuok morkas bei žiedais supjaustyk svogūnus. Juos pakepink keptuvėje, kol suminkštės bei sudėk į puodą su mėsa.
Tuomet pagamink padažą: nusemk šiek tiek sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėk grietinės, pomidorų padažo bei šiek tiek garstyčių. Įmaišyk vieną šaukštą miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplak bei supilk į puodą su mėsa ir daržovėmis, viską gerai išmaišyk.
Agurkėlį sutarkuok bei taip pat sudėk į puodą, viską dar šiek tiek patroškink. Patiek ir skanauk!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *