Subtilūs keksiukai su erdviu kreminiu kremu, kuriuos pasigaminti labai greitai ir paprastai bei tiesiog patiekti su arbata pusryčiams ar padėti ant šventinio stalo, originaliai papuošdami juos pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 100 g;
augalinis aliejus, 100 g;
apelsinų žievelės;
miltai, 280 g;
kepimo milteliai, 10 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
pienas, 300 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
cukrus, 50 g;
kukurūzų arba bulvių krakmolo ir miltų 1 a.š.
Virimo procesas
Sumaišykite visus kremui skirtus ingredientus, plakite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės ir virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kad grietinėlė nesudegtų. Atvėsinkite ir, jei norite, vėl plakite iki purios masės.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, augaliniu aliejumi ir vieno apelsino žievele. Išmaišykite mišinį šluotele iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir minkykite minkštą ir lanksčią tešlą. Įdėkite jį į maišelį ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
Pabarstykite stalą miltais. Išklojame didžiąją dalį tešlos ir iškočiojame iki 3 mm storio sluoksnį, stikline išpjauname apskritimus. Likusi tešlos dalis vis dar yra šaldiklyje.
Juos perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą, iš maišelio išspaudžiame kremą ir ant viršaus stambia tarka sutarkuojame antrąją tešlos dalį.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, tačiau stebėkite orkaitę.
Atvėsusias tartaletes apibarstykite cukraus pudra arba karštas pabarstykite tarkuotu šokoladu. Pusryčiams ar popietės užkandžiams turėsite greitą desertą.