Obuolių paplotėliai – tai minkšti, orūs paplotėliai, į kuriuos įdėta obuolių. Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas desertas suteikia daugybę pojūčių.
Obuolių paplotėlių patiekimas yra atskiras kulinarinės knygos skyrius. Klasikinis derinys su grietine patiekalui suteikia malonios rūgštelės ir kreminės tekstūros. Medus, pasižymintis rūgščiu saldumu, paryškina vaisių natas, o uogienė ar džemas suteikia skonių ir aromatų įvairovę. Negalima pamiršti ir karamelinio padažo, kuris paprastas bulvytes paverčia išskirtiniu desertu
. Bulvytės tinka vienos, tačiau jas puikiai papildo ir gėrimai. Karšta arbata su citrina, aromatinga kakava ar stiklinė šalto pieno – visa tai sukurs jaukumo ir šilumos atmosferą. Jei norite pridėti šiek tiek šventinės nuotaikos, galite pabarstyti bulvytes cukraus pudra, cinamonu arba papuošti vanilinių ledų rutuliuku.
Sudedamosios dalys: 1:
- Varškė – 200 g;
- kefyro – 200 ml;
- cukraus – 2 valg;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 5 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- kepimo soda – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- obuolys – 2 vnt;
- miltai – 200 g.
Kepinių su obuoliais paruošimas:
Sumaišykite varškę su kefyru, cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir soda iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų
. Nulupkite obuolius nuo žievės, supjaustykite nedideliais kubeliais. Supilkite obuolių gabalėlius į kefyro mišinį ir suberkite miltus, užminkykite tirštą tešlą
. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi dėkite nedidelius tešlos pyragėlius.
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių po dangčiu, kol paruduos.
Gausite purius ir minkštus fritatus su obuoliais. Iškepusius juos geriau sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
