Taps bet kokio stalo puošmena. „Persikai“ – sausainiai iš mūsų vaikystės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne visi galės prisiminti įdomius ir skanius „Persikų“ sausainius. Jis pasirodė kartu su graikinių riešutų sausainiais ir turi maždaug tą patį gaminimo algoritmą.

Tikriausiai abiejų rūšių beveik identiški sausainiai Sovietų Sąjungoje atsirado dėl to, kad nebuvo alternatyvų. Norint sukurti konditerijos gaminių pasirinkimo iliuziją, identiški desertai dažnai buvo vadinami skirtingai.

„Persikų“ ir „Riešutų“ paruošimui reikalingi produktai yra ekonomiški. Todėl atsitiko, kad sausainiai buvo ruošiami namuose. Iš išorės jis buvo saldus, o viduje buvo daug kondensuoto pieno įdaro.

Šiandien gaminsime „Persikų“ sausainius ir pasinersime į sovietinių saldumynų nostalgiją.

„Persikų“ sausainių ingredientai:

miltai – 300 g;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
sviestas – 90 g;
virtas kondensuotas pienas – 150 g;
cukraus pudra – 120 g;
kiaušiniai – 2 vnt .;
vanilinas – 10 g.
„Persikų“ sausainių paruošimas:

Dubenyje sumaišome šiltą sviestą su cukraus pudra ir vanile, išplakame iki vientisos masės. Į masę įmuškite kiaušinius, išsijokite šiek tiek miltų ir minkykite tešlą.

Minkydami į tešlą pamažu suberkite likusius miltus. Iš gauto elastingo gabalėlio reikia padaryti 22 mažus „persikus“. Bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje vos 15 minučių.

Sausainius perpjaukite į dvi dalis. Persikų puselių vidurį išpjaukite ir į vidų supilkite kondensuotą pieną. Sujungiame dvi dalis į vieną visumą.

Šiems sausainiams galite paruošti cukraus glajų ir pabarstyti granuliuotu cukrumi.

Taip pat rekomenduojame „persikams“ panardinti vandenį su dažais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.