Puodas – tai patiekalas, kuris dažniausiai ruošiamas iš įvairių daržovių ir mėsos tyrės. Puoduose yra komponentų, kurie sujungia mėsos ir daržovių ingredientus. Apkepas ruošiamas ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Tai priklauso nuo to, kokį troškinį norite gaminti – greitą ar klasikinį.
Šis patiekalas yra universalus, nes gali būti gaminamas iš įvairių produktų. Pavyzdžiui, yra žuvies troškinys, moliūgų troškinys ir bulvių troškinys.
Mes jums papasakosime daugiau apie bulvių troškinio ruošimą.
Ingredientai bulvių troškinimui:
svogūnai – vnt.;
bulvės – 3 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
vištienos filė – 2 vnt .;
kiaušiniai – 3 vnt .;
grietinėlė 10% – 200 ml;
ciberžolė – šaukštelis;
Provanso žolelės – šaukštelis;
pomidorai – 2 vnt .;
sūris – 100 g;
petražolės – krūva.
Bulvių troškinio paruošimas:
Svogūną supjaustykite žiedais, lengvai sutrinkite ir sudėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite ant svogūnų lovos ir pasūdykite.
Bulvių plokštes panašiai dedame į keptuvę keliais sluoksniais, kiekvieną patepame aliejumi ir druska.
Filė supjaustykite mažais gabalėliais.
Pasūdytą smulkintą filė dėkite ant paskutinio bulvių sluoksnio paviršiaus.
Atskirame inde išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, sumaišykite su Provanso žolelėmis ir ciberžole.
Supilkite kiaušinių mišinį ant būsimo troškinio.
Skardą uždenkite folija ir kepkite, kol paruduos 180 laipsnių orkaitėje.
Pomidorą supjaustykite plonais žiedeliais ir padėkite ant troškintuvo paviršiaus. Sūrį sumalkite ant rupios trintuvės ir ant paviršiaus suformuokite sūrio dangtelį.
Įdėkite troškintuvą į orkaitę 5 minutėms, kad sūris išsilydytų. Smulkiai supjaustykite petražoles ir pabarstykite jas ant patiekalo.
Tai soti bulvių ir vištienos vakarienė.
Šis patiekalas paįvairins jūsų pietų stalą.