Kai tik žmonės išrado tešlą, jie pradėjo nuolat eksperimentuoti su šiuo miltų gaminiu. Todėl dabar žmonija turi įvairių kepinių.
Be duonos, senovės kepėjai į tešlą galėjo dėti įvairių įdarų. Manoma, kad pirmasis tešlos įdaras buvo mėsa. Be to, žmonės iš pradžių nevalgė mėsos pyraguose. Tešlą jie naudojo maistui neštis į ilgus žygius.
Tačiau skanių pyragų paruošimas dažnai užima daug laiko. Lazy pyragai ne visada būna tokie kvapnūs ir sultingi. Pyragėlius pakeiskime šiaudeliais.
Ruoškime kepinius panašius į tradicinius pyragus, bet greičiau ir paprasčiau.
Ingredientai bulvių suktinukams:
miltai – 480 g;
žalieji svogūnai – 50 g;
pienas – 250 ml;
sūris – 100 g;
mielės – šaukštelis;
druska – šaukštelis;
cukrus – a.š. l.;
sviestas – 50 g;
augalinis aliejus – 100 ml;
bulvės – 500 g;
kiaušinis – vnt.
Bulvių suktinukų paruošimas:
Nuskustas bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir virkite, kol suminkštės. Šiuo metu reikia paruošti tešlą, supilti šiltą pieną į duobutę miltuose ir supilti mieles bei granuliuotą cukrų.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir įpilkite ½ šaukštelio. druskos. Sumuškite kiaušinį, atskirkite trynį nuo baltymo. Į tešlą reikia įdėti baltymus, masę minkyti 2-3 minutes, kol pasieks vidutinį tankį.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą pusvalandžiui. Kol ruošiame įdarą, į virtas bulves įdedame sviesto, pasūdome ir sutriname į tyrę.
Sūrį sutrinkite ant smulkių trintuvės dantukų ir susmulkinkite žalius svogūnus, sudėkite ingredientus į bulvių košę.
Dar kartą užminkykite elastingą tešlą ir padalinkite į 4 lygias dalis.
Kiekvieną dalį iškočiokite plonais stačiakampiais sluoksniais, sutepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Ant trumpų sluoksnių kraštų dėkite įdarą ir link vidurio susukite į ritinėlius.
Iš vieno sluoksnio turėtumėte gauti du ritinius, juos reikia atskirti peiliu ir sudėti ant kepimo skardos.
Kiekvieno tešlos vamzdelio paviršių patepkite tryniu.
Bulvių vamzdelius kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Rekomenduojame nevynioti įdaro į tešlą per stipriai, kad vamzdeliai nepasidengtų burbuliukais.
Prieš kepdami produktą pabarstykite sezamo sėklomis, taip iškepęs jis taps gražesnis.