Pagal šį receptą galite pagaminti labai skanią mėsą ir lašinius stiklainiuose, kuriuos galima ilgai laikyti rūsyje. Gaminimas neužima daug laiko, bet rezultatas tiesiog tobulas – mėsa švelni, labai minkšta, su lengvu, pikantišku natu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaulienos mentės ir minkštimo po 1 kg;
druskos, 500 g;
paprika, 2 v.š.;
aitriosios paprikos, 1 arb.
Virimo procesas
Mėsą supjaustome gana storomis riekelėmis.
Sumaišykite druską, papriką ir aitriąją papriką ir kiekvieną mėsos gabalėlį aptepkite iš visų pusių.
Imame švarius litrinius stiklainius ir į kiekvieną dedame pipirų žirnelius.
Mėsos gabalėlius išdėliokite į stiklainius, įmeskite porą lauro lapelių, porą skiltelių česnako, supjaustyto gabalėliais.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite į puodą ant rankšluosčio.
Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių pakabų.
Sterilizuokite po verdančio vandens puode 3 valandas.
Stiklainius užsukame dangteliais, atvėsiname ir dedame į rūsį saugojimui.
Šis mėsos užkandis tinka net šventiniam stalui, tiesiog supjaustykite jį gražiais griežinėliais ir padėkite ant patiekalo, patiekite su įvairiais sumuštiniais ir dėkite į salotas. Šios mėsos galite dėti į bulves, troškintas daržoves, sriubas ir kitus patiekalus su mėsa.