Taip mano mama marinavo žalius pomidorus: gardžiai ir aštriai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • pomidorai – 3 kg;
  • saldieji pipirai – 3 vnt;
  • aitriosios paprikos – 2 vnt;
  • česnakai – 2 galvos;
  • krapai – 1 krūva;
  • petražolės – 1 krūva;
  • reganas – 1 krūva;
  • augalinis aliejus – 0,5 stiklinės:
  • actas 9% – 0,5 puodeliai;
  • cukrus – 0,5 stiklinės;
  • druska – 3 šaukštai.

Paruošimas:

Pomidorus supjaustykite griežinėliais, saldžiąją papriką – gabalėliais, aitriąją – smulkiais gabalėliais, česnaką permeskite per spaudą ir išmaišykite.

Pridėti pjaustytų žalumynų.

Įpilkite cukraus, druskos, augalinio aliejaus ir acto.

Gerai išmaišykite ir padėkite slėgį .

Palikite parai, tada išmaišykite, supilkite į stiklainius saugojimui ir uždarykite dangteliu.

Laikyti vėsioje vietoje. Šį užkandį galima laikyti kelis mėnesius.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.