Noriu su jumis pasidalinti originalių spurgų receptu, kurį galite gaminti su įvairiais įdarais – kaip mano su kinišku vermišeliu ir tunu arba patys pasigaminti įdarų, tiek saldžių, tiek sūrių.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 300 g;
sausos mielės, 10 g;
druskos, cukraus pagal skonį;
kiaušinis, 1 vnt;
augalinis aliejus, 20 ml;
šiltas pienas, 200 ml;
svogūnas, 1 vnt;
saldžiosios paprikos, pusė;
tunas, 100 g;
kukurūzai, 100 g;
druska, pipirai, petražolės;
Edam sūris, 100 g;
kiniški vermišeliai, 150 g;
majonezo.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su sausomis mielėmis, tada supilkite šiltą pieną, augalinį aliejų ir šiek tiek druskos.
Įmuškite kitą kiaušinį ir užminkykite tešlą.
Patarimas : jei tešla pasirodė labai tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.
Tešlą sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais.
Svogūnus ir paprikas pakepinkite augaliniame aliejuje, pasūdykite pagal skonį, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės.
Vermišelius išvirkite ir sudėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų ir atvėstų.
Pabarstykite vermišelius, sumaišykite su daržovėmis ir skardine konservuoto tuno, kukurūzų ir kapotų žolelių. Rezultatas – aštrus ir skanus įdaras.
Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tešlą ir padalinkite į 2 dalis, kiekvieną iškočiokite į bandelę.
Iškočiokite į plokščią pyragą ir padalinkite į 6 dalis – trikampius. Tą patį darome ir su antrąja testo dalimi.
Dėti į didelį kiekį įkaitinto aliejaus ir apkepti iš abiejų pusių.
Spurgas atvėsinkite ir perpjaukite iš vienos pusės, sudėkite įdarą ir patiekite.