Taip garsiame restorane ruošiama vištienos filė. Skanus receptas iš Portugalijos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Portugalijos virtuvė nuo daugelio kitų pasaulio virtuvių skiriasi tuo, kad turi daug tradicinių bruožų. Tai yra, patiekalai Portugalijoje gaminami pagal specialius vietinių gyventojų receptus. Skirtinguose šalies regionuose to paties patiekalo paruošimas gali skirtis.

Paprastai portugalų virtuvė vertinama dėl žuvies patiekalų. Portugalijoje taip pat yra daug vynų, kurių tikrai verta paragauti. Tačiau, be vyno ir žuvies delikatesų, yra ir kitų įdomių patiekalų.

Dauguma portugalų gamina patiekalus su vištiena. Be to, jie patiekiami garsiuose šalies restoranuose.

Norėdami išbandyti portugalų virtuvę, turėtumėte paruošti vieną iš šių patiekalų. Tai bus pigiau nei jūros gėrybių patiekalai.

Kartu gaminkime portugališkus vištienos suktinukus.

Ingredientai portugališkiems vištienos suktinukams:

vištienos filė – 3 vnt .;
druska – šaukštelis;
krapai – krūva;
sūris – 80 g;
sviestas – 100 g;
kiaušinis – vnt.;
duonos trupiniai;
pomidoras – 4 vnt .;
česnakai – 1 skiltelė;
saldieji pipirai – vnt.;
raudonėlio;
medus – šaukštelis.
Kaip paruošti portugališkus vištienos suktinukus:

Vištienos filė išilgai supjaustykite plonais kepsneliais. Uždenkite kepsnius maistine plėvele ir plakite plaktuku, kol jie taps plonesni.

Kepsnelius pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepsnelius išmušame iš kitos pusės, taip pat įberiame druskos, pipirų.

Smulkiai supjaustykite krapus, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Dubenyje sumaišykite sūrį ir krapus. Ant kiekvieno kepsnio paskirstykite sviestą, o ant paviršiaus uždėkite krapų ir sūrio mišinį.

Kiekvieną kepsnį susukite į vyniotinį su įdaru viduje.

Kiekvieną ritinį padalinkite į dvi dalis. Į atskirą indą sumuškite kiaušinį ir išplakite.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir sutepkite augaliniu aliejumi. Kiekvieną suktinuką pamirkykite kiaušinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo skardos.

Kepkite suktinukus 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Šiuo metu pomidorus, česnaką ir nuluptas paprikas supjaustykite mažais griežinėliais.

Daržoves ir česnaką pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, suberkite raudonėlį ir medų. Sudėkite daržoves į blenderio dubenį ir sutrinkite iki vientisos masės.

Gaunasi sūrio vištienos suktinukai su daržovių padažu.

Šis portugališkas receptas gali būti naudojamas vietoje įprastų kotletų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.