Rankovėje kepti taukai pasirodo tokie minkšti, švelnūs ir aromatingi, su lengvomis aštrumo natomis, kad šis užkandis taps vienu mėgstamiausių. Šį receptą ruošiu jau daug metų ir jis manęs niekada nenuvylė, net jei kiaulinius taukus vartojate su lizdu ar be jo. Visada pasirodo labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
taukų, 1 kg;
druskos, 2 šaukšteliai;
paprikos pipirai, mėsos prieskoniai 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 2-3 šaukštai;
česnakai, 1 galva;
džiovintos slyvos, 6 – 10 vnt;
lauro lapas, 2 vnt;
svogūnų lukštų, didelė sauja.
Virimo procesas
Nuplaukite lašinius su sluoksniu arba be jo, nulupkite odą ir nusausinkite popierinėmis servetėlėmis.
Druską sumaišykite su visais prieskoniais ir per spaudą išspaustu česnaku. Įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
Įtrinkite mišinį į lašinius iš visų pusių, bandydami įtrinti mišinį.
Patarimas: į mišinį pridėkite bet kokių prieskonių pagal savo skonį.
Taukus suvyniokite į plėvelę ir padėkite parai į šaldytuvą.
Į kepimo rankovę sudėkite lašinius, suberkite lauro lapus, rūkytas slyvas be kauliukų, svogūnų lukštus.
Surišame maišelį ir darome pradūrimus.
Kepame 1 valandą 200 laipsnių temperatūroje.
Išimkite lašinius, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais, patiekite.
Iš anksto nuvalykite lašinius nuo džiovintų slyvų ir lukštų.
Kad viskas būtų atlikta kruopščiai, pirmiausia nuplauname ir nusausiname svogūnų lukštus, o tik tada naudojame kepimui.