Originalūs karbonadai su sūriu, aromatingu ir aštriu įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– mėsa, 3 vnt.;
– svogūnas, 1 vnt;
– virtos bulvės, 2 vnt;
– pomidoras, 1 vnt.;
– grietinės arba majonezo, 4 šaukštai;
– sūris, 100 g;
– druska, pipirai, žolelės, prieskoniai;
– garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai;
– česnakai, 2 gvazdikėliai.
Virimo procesas
Mėsą gerai išplakti. Druskos, pipirų, pagal skonį pabarstykite prieskoniais ir palikite pasimarinuoti.
Svogūną supjaustykite žiedais, pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite svogūnų griežinėlius, ant jų sudėkite kotletus.
Mėsą patepkite garstyčiomis ir išdėliokite pomidorų žiedus.
Pomidorus pagal skonį patepkite smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Bulves išvirkite lupenomis ir sutarkuokite vidutine tarka, pabarstykite pomidorais.
Bulvių sluoksnį patepkite grietine arba majonezu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Patarimas : kad mėsa nepridegtų, kepimo skardą galite uždengti folija ir nuimti likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos.