Taip gamindavo mano močiutė: imdavo bet kokią uogienę ir sodą. Seniai pamirštas receptas iš SSRS.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprasčiausias, bet labai skanus pyragas prie arbatos pusryčiams. Kiekviena šeimininkė visada turi uogienės, sodos, miltų ir šį pyragą galite pasigaminti bet kada arba panaudoti kaip pagrindą originaliam desertui su grietinėle ar šokoladiniu glajumi.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiaušiniai, 3 vnt;
augalinis aliejus, 50 g;
soda, 0,5 šaukštelio;
miltai, 200 g;
riešutai ir džiovinti vaisiai pagal skonį.
Virimo procesas

Uogienę sumaišykite su soda ir plakite plaktuvu, kol sodos reakcija rūgščioje aplinkoje nutrūks.

Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.

Įpilkite augalinio aliejaus ir minkykite mišinį.

Miltus išsijokite ir dalimis supilkite į skystą pagrindą ir užminkykite tirštą ir vienalytę tešlą.

Į tešlą suberkite bet kokių riešutų gabalėlius ir džiovintus vaisius. Jei nemėgstate tokių priedų, galite apsieiti ir be jų.

Uždenkite formą pergamentu. Patepkite aliejumi ir išpilkite tešlą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, tačiau stebėkite orkaitę ir patikrinkite pasirengimą iešmu.

Pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Į tokią subtilią tešlos tekstūrą taip pat galite pridėti paprasčiausios riebios grietinės grietinėlės ir porą šaukštų cukraus pudros. Ant viršaus pabarstykite šokolado drožlių ir patiekite šį prabangų, sodraus skonio desertą su arbata.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.