Taip gamina vokiečių namų šeimininkės. Patiekalas iš kefyro ir maltos mėsos: skanus ir greitas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Prancūzai, kurdami kotleto receptą, neįsivaizdavo, kiek šis patiekalas įsuks į milijardo žmonių visame pasaulyje sielą. Dabar neįmanoma įsivaizduoti, kaip amerikietiška ir europietiška virtuvė egzistuotų be šio mėsos gaminio.

Kotletai turėjo didelę reikšmę net mūsų virtuvei. 1939 metais Sovietų Sąjungoje buvo išleista knyga, kurioje buvo pateikta daug kotletų receptų. Šefai nutolo nuo klasikinio prancūziško recepto ir sukūrė kažką naujo, aktualesnio eiliniam žmogui.

Pakalbėkime apie tai, kaip virti visiems žinomus kotletus.

Ingredientai kefyro kotletams:

Malta mėsa - 500 g;
Kefyras - 250 ml;
Druska - ½ šaukštelio;
Svogūnai - 1 vnt.;
Miltai - 3 šaukštai;
Kiaušinis - 3 vnt.

Kotletų gaminimas su kefyru:

Maltą mėsą sumaišykite su kefyru, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į faršą, išmaišykite.

Kiaušiniuose atskirkite baltymus nuo trynių, trynius supilkite į faršą, vėl išmaišykite.

Suberkite miltus.

Kiaušinių baltymus plakite su druska, kol susidarys balta puri masė, kuri neištekės iš dubens.

Perkelkite šią masę į faršą ir atsargiai įdėkite į ją. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite šaukštą kotletų.

Apkepkite kotletus iš abiejų pusių 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite kotletus į puodą ir užpilkite 200 ml vandens. Kotletus troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių.

Patiekite švelnius kefyro kotletus su daržovių salotomis.

Į maltą mėsą pagal skonį galite įberti ir maltų juodųjų pipirų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.