Kiek agurkų marinuojate vasarą ir rudenį prieš eidami į rūsį? Paprastai žmonės stengiasi sukaupti daug marinuotų agurkų. Taip šaltuoju metų laiku parduotuvėse nereikės pirkti raugintų daržovių. Tai žymiai sutaupo pinigų.
Tačiau jei šeima mėgsta raugintus agurkus, jie greitai išsenka. Todėl marinuoti reikia daug daržovių. Tuo pačiu pasitaiko, kad agurkai genda net rūsiuose.
Agurkus verta sūdyti specialiu būdu, kad daržoves būtų galima ilgiau laikyti. Yra būdas marinuoti agurkus ilgą laiką.
Ingredientai raugintiems agurkams:
krapai – 300 g;
česnakai – 100 g;
juodieji pipirai – 50 g;
krienai – 500 g;
agurkai – 5 kg;
druska – 130 g.
Marinuotų agurkų paruošimas:
Agurkus nuvalome nuo nešvarumų, smulkiai supjaustome česnaką, krienus, krapus. Į stiklainį įdėkite šiek tiek krienų, česnako ir krapų. Agurkus dėkite ant žalumynų lovos, palikdami 5 cm nuo stiklainio paviršiaus.
Į 5 litrų talpos agurkų stiklainį suberkite druską ir užpilkite šaltu vandeniu – nevirintu.
Stiklainį uždarykite dangteliu ir palikite vėsioje, tamsioje vietoje.
Būtinai keletą kartų apverskite stiklainį, kad vanduo pasiskirstytų tarp agurkų.
Pasirodo, paprastas agurkų rauginimas, neruošiant marinato.