Daug kas žino apie zrazy – tai skanus mėsos patiekalas, atėjęs į pasaulį iš baltarusių, lenkų, lietuvių ir ukrainiečių virtuvių. Iš esmės klasikinis zrazy ruošiamas iš maltos mėsos arba maltos mėsos, įdarytos grybais ir kiaušiniais. Tačiau vėliau jie pradėjo daug eksperimentuoti su zrazy.
Dabar į zrazy galite dėti ne tik tradicinių įdarų, bet ir įvairių daržovių. Pavyzdžiui, populiarėja zrazy su bulvėmis. Tai sotus patiekalas, pagamintas iš paprastų ingredientų. Bulvės dažnai naudojamos grybams zrazoje pakeisti. Šis gaminimo būdas išpopuliarėjo Baltarusijoje.
Paruoškime bulvių zrazy kartu.
Ingredientai bulvių zraza:
Bulvės – 1 kg;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 3 šaukštai;
Druska – ⅓ šaukštelio;
Užpildo ingredientai:
Malta mėsa – 350 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Morkos – 1 vnt.;
Pievagrybiai – 300 g;
Augalinis aliejus – 40 ml;
Druska – ⅓ šaukštelio;
krapai – 20 g.
Bulvių zrazų paruošimas:
Bulves išvirkite apvalkaluose, nulupkite ir sutrinkite iki tyrės.
Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Svogūną pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, suberkite į jį morkas. Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir suberkite į svogūnus ir morkas.
Kai tik iš grybų išgaruos skystis, į daržoves ir grybus suberkite faršą. Pakepinkite įdarą, druską ir pipirus.
Susmulkinkite krapus, suberkite į įdarą ir išmaišykite.
Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, miltų ir užminkykite kažką panašaus į tešlą.
Iš tešlos formuojame nedidelius storus bulvių paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą.
Įdarą įdėkite į bulvių tešlą ir suformuokite nedidelius kotletus.
Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite zrazy iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas yra rausvas, aromatingas bulvių zrazy. Jie pakeis jūsų pyragus, nes juos paruošti dar lengviau.