Bulvės laikomos viena žinomiausių ir populiariausių daržovių rūšių visame pasaulyje. Iš bulvių reguliariai sukuriama daug naujų ir įdomių patiekalų. Tačiau iš pradžių bulvės nebuvo taip mėgstamos masės.
Faktas yra tas, kad istoriškai jie nežinojo, kaip teisingai valgyti bulves. Valstiečiai valgė daržovių stiebus ir žiedus, o ne gumbus. Tai sukėlė gyventojų ligas ir mirtį. Kai kuriuose Europos regionuose bulvės buvo vadinamos mirtina daržove. Todėl ilgą laiką jis buvo naudojamas kaip dekoratyvinis augalas.
Tačiau po metų žmonės išmoko valgyti bulves. Dabar šią daržovę galima kepti, virti ir kepti. Papasakosime apie bulvių su taukais kaip garnyrą receptą.
Ingredientai bulvėms su taukais:
bulvės – 1,3 kg;
taukai – 500 g;
česnakai – galva;
druska – ½ šaukštelio.
Bulvių su taukais paruošimas:
Bulves nuplaukite ir virkite puode, kol suminkštės. Svarbu verdant bulves neskusti. Šiuo metu lašinius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę.
Ištirpinkite lašinius ant vidutinės ugnies po dangčiu, įberkite druskos. Nepamirškite taukų apversti, kad lėkštės nepridegtų iš vienos pusės.
Kai taukai įgaus auksinę plutą, išimkite juos iš keptuvės. Česnako skilteles sutrinkite ir sudėkite į keptuvėje ištirpintus taukus.
Česnaką pakepinkite iki auksinės rudos spalvos, išimkite iš taukų. Gatavų bulvių išilgai iki galo nesupjaustome. Į skylutes supilkite ištirpusius riebalus.
Į duobutes suberkite lašinius ir česnaką, likusius riebalus užpilkite ant bulvių. Bulves sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Išvirus bulves galima apibarstyti žolelėmis.
Šis patiekalas gali būti naudojamas kaip garnyras arba pagrindinė vakarienė.