Kaip namuose virti sultingus ir skanius kotletus? Daugelis žmonių mano, kad nemoka virti sultingų kotletų. Todėl žmonės jau ne vienerius metus parduotuvėse perka kotletus ir valgo ne itin skanius pusgaminius.
Tiesą sakant, patiems gaminti kotletus nėra sunku. Norėdami tai padaryti, turite pasirinkti tinkamą mėsą. Geriau rinkitės ūkinį faršą arba net patys per mėsmalę sumalkite gabalėlį kiaulienos ir jautienos.
Verta rinktis mėsą su riebalais. Taip kotletai bus sultingesni. Jei riebalų nėra, į faršą įpilkite susmulkinto ledo arba vandens.
Nepamirškite apie svogūnus ir prieskonius. Tinkamu mėsos ir prieskonių santykiu, kotletų skonis yra puikus.
Paruoškime skanius ir aromatingus kotletus savo rankomis.
Ingredientai kotletams:
malta vištiena – 500 g;
šoninė – 200 g;
svogūnas – 1 vnt .;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
džiūvėsėliai – 2 šaukštai;
kiaušinis – 1 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
pipirai – ½ arbatinio šaukštelio;
rūkyta paprika – ⅓ šaukštelis.
Kotletų gaminimas:
Svogūną sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į faršą. Česnako skilteles perspauskite per spaudą ir sumuškite kiaušinį.
Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į faršą, pasūdykite. Į faršą suberkite pipirus, papriką ir džiūvėsėlius, gerai išmaišykite ingredientus.
Faršą sutrinkite ir palikite 10-15 min. Tada panardinkite rankas į vandenį ir žaliomis rankomis suformuokite kotletus.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kiekvieną kotletą apkepkite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Apkepkite kitą pusę po dangčiu.
Šiuos kotletus reikėtų patiekti su naujomis bulvėmis. Šis derinys visada buvo ikoniškas, tačiau kotletai taip pat patiekiami tiek su dribsniais, tiek su makaronais.