Tai pati skaniausia mano valgyta vištienos krūtinėlė. Sultingi mėsos kukuliai su bulvių įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos krūtinėlė turi daug baltymų. Tuo pačiu metu krūtyje yra mažai riebalų, o tai ypač patinka dietologams. Šis produktas dažnai rekomenduojamas norint numesti svorio ir atsigauti. Tačiau, kaip rodo praktika, ilgą laiką sunku valgyti vištienos krūtinėlę. Dažniausiai skundžiamasi, kad krūtis išsausėja.

Vištienos krūtinėlė yra sausa dėl to, kad joje yra mažai riebalų. Termiškai apdorojant riebalai išsilydo, todėl mėsa tampa sausa ir net guminė. Iš šios situacijos yra išeitis – krūtinę galite virti pagal specialius receptus. Mes jums papasakosime apie vieną iš šių gaminimo būdų.

Ingredientai keptiems vištienos rutuliukams:

Vištienos krūtinėlė - 900 g;
Svogūnai - vnt.;
Petražolės - 1 žiupsnelis;
Žalieji pipirai - vnt.;
Raudonieji pipirai - vnt.;
Česnakai - 3 gvazdikėliai;
Malti pipirai;
Juodasis pipiras;
Kmynų mėtų;
Druska;
alyvuogių aliejus - 10 ml.

Užpildo ingredientai:

Bulvės - 4 vnt.;
tarkuotas čederio sūris - 50 g;
Druska.

Ingredientai padažui:

Pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas;
Vanduo - 200 ml.

Keptų vištienos rutuliukų paruošimas:

Nuluptas bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite, kol suminkštės. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, svogūną perpjaukite per pusę.

Susmulkinkite petražoles, išimkite žaliosios ir raudonosios paprikos vidų ir susmulkinkite. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į trintuvą su svogūnais, petražolėmis ir paprikomis.

Daržoves sutrinkite į vienalytę masę ir perkelkite į kitą dubenį. Panašiai mėsą sutrinkite į faršą, abi mases sumaišykite į vieną.

Į faršą suberkite maltus ir juoduosius pipirus, druską ir kmynus, supilkite aliejų ir išmaišykite. Faršą uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 min.

Išvirtas bulves pasukite į tyrę. Į bulvių košę sutarkuokite sūrį, pasūdykite ir išmaišykite.

Iš tyrės formuojame rutuliukus, o tada iš faršo – tą patį.

Maltos mėsos kukulius rankomis susukame į plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame bulvių rutuliukus.

Bulvių rutulį įsukite į mėsos tortiliją ir sudėkite į kepimo indą. Norėdami pagaminti padažą, į pomidorų pastą įpilkite vandens, o mišinį supilkite į mėsos kukulius.

Kepkite indą 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sūrį sutarkuokite, užbarstykite bandeles ir kepkite dar 15 minučių.

Rezultatas – skanūs sultingi mėsos kukuliai su bulvių įdaru. Patiekalas puikiai tiks šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.