Grybų pyragai tradiciškai skanūs ir labai aromatingi. Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 200 g;
– šaltas vanduo, 3 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– sviestas, 50 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
– bet kokie grybai, net ir konservuoti, 1 stiklainis;
– sūris, 100 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– žalumynai pagal skonį.
Virimo procesas
Sviestą suminkštinkite kambario temperatūroje.
Kiaušinį sumaišyti su druska, išplakti ir supilti sviestą, išplakti iki vientisos masės.
Patarimas : jums nereikia naudoti maišytuvo;
Įpilkite vandens ir išplakite.
Miltus persijokite ir suberkite į mišinį, minkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą uždengtą rankšluosčiu 15 minučių.
Svogūnus ir grybus supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje ir atvėsinkite.
Susmulkinkite žalumynus ir sutarkuokite sūrį.
Formą padengiame pergamentu, išklojame tešlą ir formuojame šonus. Užtepkite įdarą ir pabarstykite žolelėmis, tada sūriu. Šonai neturi būti aukšti.
Kepkite 220 laipsnių temperatūroje 25 minutes.