Yra įvairių pyragų, nuo daržovių iki mėsos. Kiekvienas žmogus turi savo mėgstamų pyragų rūšių. Vieni labiau mėgsta naminius, kiti mėgsta valgyklos kepinius. Tačiau tik nedaugelis gali ginčytis, kad orkaitėje gaminami skaniausi pyragai. Tikriausiai žmones vaidina nostalgijos jausmas. Juk močiučių kaimuose pyragai buvo kepami krosnyje, o tai grąžina jas į vaikystę.
Dabar pyragus pakeitė belyashi ir pyragaičiai. Tačiau tokio tipo kepiniai negali konkuruoti su skaniais pyragais.
Jei pavargote nuo belyashi ir chebureki, tuomet turėtumėte gaminti naminius vištienos pyragus.
Ingredientai vištienos pyragams:
vanduo – 250 ml;
druska – šaukštelis;
grietinė – 2 šaukštai;
miltai – 400 g;
kepimo milteliai – 10 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
svogūnai – vnt.;
malta vištiena – 400 g;
juodieji pipirai;
druskos;
paprika.
Vištienos pyragų gaminimas:
Į šiltą vandenį supilkite druską, įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Palikite tešlą 30 minučių po celofanu šiltoje vietoje. Šiuo metu įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Į svogūną suberkite faršą, pakepinkite įdarą, kol iškeps. Į faršą įberkite druskos, juodųjų pipirų, paprikos ir išmaišykite. Jei norite, į įdarą galite susmulkinti petražoles.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 12 vienodų kolobokų. Kiekvieną bandelę iškočiokite plonais dideliais ovaliais sluoksniais ir ant galo uždėkite įdarą.
Susukite faršą į tešlos vyniotinį, uždarykite kraštus ir užlenkite galus į vidų.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite tešlos ritinėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškepus pyragėlius galite dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Rezultatas yra sultingi vištienos pyragaičiai.