Šis medaus pyrago receptas ypatingas tuo, kad pagaminsite skystą tešlą ir nereikės iškočioti pyragaičių.
Jis paruošiamas paprastai ir greitai.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
Gaminimo eiga
Kiaušinius su žiupsneliu druskos plakite 5 min. didžiausiu greičiu,
įberkite cukraus ir suplakite. Supilkite
skystą medų ir suplakite
.
Sudėkite miltus su kepimo milteliais ir persijokite
.
Supilkite į tešlą ir išminkykite
. Formą išklokite pergamentu ir supilkite į
ją
tešlą
.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių, patikrinkite.
Biskvitą atvėsinkite
. Kremui grietinę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir išplakite iki purumo.
Biskvitą supjaustykite į kelias dalis. Nupjaukite viršų ir susmulkinkite jį į trupinius
. Formuokite tortą, aptepdami pluteles kremu ir apibarstykite kat.
4 valandoms nusiųskite tortą į šaldytuvą
.
Patarimas: jei nėra galimybės nusipirkti riebios grietinės, paimkite bet kokią ir naudokite grietinės ar grietinėlės tirštiklį. Taip pat galite kepti naudodami standartinę kepimo skardą – tiesiog perpjaukite biskvitą į 3 dalis ir sudėkite jas vieną ant kitos.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
