Tai dabar mūsų mėgstamiausi sausainiai. Traškūs sausainiai prie arbatos nepaliks abejingų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Avižiniai sausainiai yra traškūs, trapūs ir aromatingi. Jį lengva paruošti ir pagaminti daug.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

— greitai paruošiami avižiniai dribsniai, 160 g;

– miltai, apie 230 g – kiaušinis, 1 vnt;

– cukrus, 150 g;

– soda ir kepimo milteliai po 1 arbatinį šaukštelį;

– vanduo, 1 valgomasis šaukštas;

– medus, 25 g;

– sviestas, 140 g.

Virimo procesas

Sumaišykite visus sausus ingredientus į vieną mišinį

Sumaišykite medų, sviestą, sodą, kepimo miltelius ir padėkite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol visi ingredientai taps homogeniški.

Supilkite mišinį į sausą mišinį, įpilkite vandens ir kiaušinio, užminkykite tešlą.

Tešlą dėkite ant darbinio paviršiaus, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio, supjaustykite kvadratėliais arba sausainių formelėmis išpjaukite sausainius.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Patarimas : jei neturite greitai paruošiamų avižinių dribsnių, paimkite įprastus avižinius dribsnius ir sumalkite trintuvu. Taip pat į šiuos sausainius galite dėti įvairių įdarų – aguonų, smulkintų riešutų, džiovintų vaisių gabalėlių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.