Šie maži skrebučiai, pagaminti iš ilgo batono, kepti su kietuoju sūriu ir česnaku, yra originalus, šventinis užkandis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– batonas, 1 vnt.;
– sūris, 100 g;
– česnakai pagal skonį, krapai;
– sviestas, 100 g.
Virimo procesas
Batoną supjaustome plonais griežinėliais.
Sviestą suminkštinkite kambario temperatūroje.
Sūrį ir česnaką sumalkite ant smulkios trintuvės, sumaišykite su sviestu ir kapotomis žolelėmis. Pagal savo skonį į mišinį taip pat galite pridėti rūkytos paprikos, žolelių, kitų prieskonių.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Kiekvieną batono apskritimą patepkite sūrio ir česnako mišiniu ir dėkite ant kepimo skardos.
Orkaitę įkaitiname – 200 laipsnių, kepimo laikas – apie 7 minutes.
Patarimas : nereikia iš abiejų pusių sutepti skrebučius mišiniu, o tiesiog uždėkite ant viršaus ir išlyginkite. Taip pat pagal skonį galite įdėti šaukštą grietinės ar majonezo, tada skrebučiai bus minkštesni.
Užkandis puikiai dera su įvairiais patiekalais, įskaitant sriubas, salotas, mėsą ir žuvį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
